fbpx

Incompany-training met Agile en Scrum

24-05-2024 Geplaatst door Redactie

Lean Six Sigma Groep biedt diverse incompany trainingen bij bedrijven en instanties. Onze incompany trainingen zijn op maat gemaakt en voldoen aan de exacte vraag van onze opdrachtgevers. Eén van onze opdrachtgevers is Talent&Pro; een detacheringsbedrijf in de financiële sector. Zij werven en selecteren nieuwe werknemers en bieden een korte opleiding inclusief een Wft examen (Wet op het Financieel Toezicht, een examen dat door alle adviserende klantmedewerkers van financiële instellingen met succes moet worden afgelegd) om daarna bij een financiële organisatie gedetacheerd te worden. Binnen deze korte opleiding, verzorgen wij de Lean Six Sigma Yellow Belt training.

Lean Six Sigma toepassen

Talent&Pro wilde haar werknemers graag kennis laten maken met de Lean Six Sigma methode omdat steeds meer financiële organisaties deze methode toepassen binnen projecten om verbeteringen te realiseren. Tijdens de Yellow Belt training staat de essentie van Lean en Six Sigma centraal. De deelnemers leren de achtergrond en basis van Lean en Six Sigma en hoe deze methoden elkaar versterken. Vervolgens doorlopen we de fasering Define, Measure, Analyse, Improve en Control, ook wel de DMAIC methode, leren de deelnemers de basis van verandermanagement en het herkennen van verspillingen. Dit alles wordt praktisch gemaakt met een Lego simulatie.

Module Agile en Scrum

In deze training is voor Talent&Pro een module toegevoegd over Agile en Scrum. Agile als een bekende filosofie voor het ontwikkelen van software dat zwaar leunt op de principes van Lean. Scrum als een vertaling naar praktische spelregels, rollen en werkvormen om de Agile manier van werken toe te kunnen passen. Deze module is toegevoegd omdat een aantal van de klanten van Talent&Pro Scrum toepast in zelfsturende teams. Voor nieuwe werknemers biedt deze op maat gemaakte training een basis om gemakkelijk en snel onderdeel te zijn van het nieuwe team. Wij maken zelf ook gebruik van de Scrum methodiek en een aantal van onze trainers zijn Scrum Master.

Wij wensen Talent&Pro en vooral de nieuwe werknemers, veel succes met continu verbeteren vol energie!

Neem contact met ons op voor een Incompany training op maat