Onze Aanpak

Van visie naar resultaat

Voor Lean Six Sigma Groep is training, advies en implementatie alleen van blijvende meerwaarde als de aanpak resultaat- en mensgericht is. Juist daarom besteden wij in onze dienstverlening veel aandacht aan resultaat blijvende veranderingen. Het menselijk aspect is hierin een enorm belangrijke factor. Change management vormt daarom een belangrijk onderdeel van onze trainingen, projecten en programma’s. Met behulp van Lean Six Sigma begeleiden wij onze cursisten en opdrachtgevers in hun ambitie processen te verbeteren. We geven open trainingen maar ook Incompany trainingen.

De perfecte combinatie van Lean en Six Sigma

DMAIC trechters Lean aanpakIn veel trainingen wordt Six Sigma gebruikt en maar weinig Lean. Wij hebben in onze opleidingen Lean en Six Sigma echter gecombineerd en laten zien hoe Lean data-driven kan zijn. Door Lean Six Sigma in een case toe te passen wordt tijdens de training duidelijk hoe de methode in de praktijk geïmplementeerd kan worden. Na de training vormen onze praktische trainingsmaterialen een goed naslagwerk voor het toepassen van Lean Six Sigma in de praktijk.

Een van de duidelijkste methoden om dit toe te passen is het gebruik van ons trechtermodel:

Van theorie naar praktijk

Met een compact en compleet trainingscurriculum geven we individuen en organisaties de mogelijkheid om de tools van Lean Six Sigma snel tot zicht te nemen. Door middel van “coaching on the job” komen we persoonlijk langs bij de praktijkopdracht en bieden via deze werkwijze een volledige praktische training aan.

Trainers vanuit de ervaring

Een ander uniek aspect van de Lean Six Sigma Groep is de ruime ervaring van onze trainers. Ze bezitten veel kennis betreft het toepassen van de Lean Six Sigma methodiek in de praktijk. Onze Master Black Belts en Black Belts kennen de uitdagingen, valkuilen en successen en die men tegen komt bij het uitvoeren van projecten.

Continuous Improvement

Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Daarom beoordelen we onze trainingen voortdurend en houden we ze up-to-date met de meest recente ideeën en informatie. Hierdoor blijven ze aansluiten op de behoeften van de markt. Onze focus op innovatie garandeert dat je bij Lean Six Sigma Groep altijd vooroploopt op het gebied van Lean Six Sigma.

Implementatie

Met een gedegen en planmatige aanpak helpen we organisaties met het realiseren van kostenreductie en het verhogen van klantentevredenheid. Onze mix van klantgerichtheid, kennis, creativiteit en eigenwijsheid tijdens de trainingen geeft een plezierige samenwerking maar vooral een goed resultaat.

Bedrijven hebben te maken met een behoorlijk aantal uitdagingen: personeelsreducties, krappe budgetten, stagnerende aandelenkoersen, en natuurlijk een steeds toenemende concurrentie.

Maar hoe verschillend deze uitdagingen ook zijn, ze wijzen allemaal op één fundamentele noodzaak: continue verbeteren. Lean Six Sigma Groep begrijpt dat dergelijke verbeteringen resultaat zal zijn van veranderingen in vele complexe, onderling gerelateerde factoren, variërend van de gebruikte technologie en processen tot de bedrijfscultuur.

Daarom beschikken we over gecertificeerde Lean en Lean Six Sigma experts die in staat zijn om deze verbeteringen door het hele bedrijf heen te managen en te ondersteunen.