fbpx

Agile trainingen

Lean Six Sigma Groep biedt Agile trainingen aan op diverse kennisniveaus. Indien je interesse hebt in een andere training of een training die zich richt op jouw specifieke situatie en organisatie kijk dan bij Incompany trainingen of neem contact met ons op.

Waarom Agile trainingen?

Agile geeft prioriteit aan het iteratief en incrementeel opleveren van producten en samenwerking (ook met klanten en leveranciers). Agile is een mindset, een manier van denken, waaronder verschillende unieke methodologieën vallen, waarbij Scrum een van de meer populaire opties is.

Agile trainingen zijn een manier om de projectprestaties te verbeteren door de basisconcepten van Agile aan een organisatie of team te leren en hoe deze te implementeren. Hoewel veel mensen praten over het gebruik van Agile, zijn er veel misverstanden over het onderscheid tussen verschillende methoden. Trainingen kunnen helpen de onderliggende Agile-concepten bloot te leggen en de verschillen tussen de diverse methoden te verduidelijken.


Agile training - Product Owner trainingProduct Owner

Als Product Owner vertegenwoordig je de klant en  ben je verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het werk dat het Scrum Team oplevert. Na de training kan je dan ook als Product Owner aan de slag om met een heldere en realiseerbare productvisie de klant en je organisatie duurzaam verder te helpen. In deze training leer je niet alleen de basisbeginselen van Scrum, maar bovenal welke competenties en tools jij als Product Owner nodig hebt. Jij bent immers degene die met stakeholders er voor zorgt dat er elke sprint maximaal resultaat wordt behaald en duidelijk is wat de (release-)planning is. In deze training leer je op welke wijze je kunt zorgen voor een goede Backlog en stakeholder management.

► Meer informatie over Product Owner opleiding


Agile trainingen - Scrum Master trainingScrum Master

Je leert in deze training het Scrum framework écht toe te passen aan de hand van de onderliggende theorie en een praktijkcase. Ook leer je hoe je een team begeleidt en coacht in de toepassing van Scrum. In het bijzonder richt deze training zich op projectleiders van verbeterprojecten, teamleiders en natuurlijk voor diegene die zich tot Scrum Master willen ontwikkelen. Na het volgen van de opleiding heb je een sterke basis gelegd om zelfstandig een team te begeleiden in de ontwikkeling tot een professioneel Scrum/zelfsturend team.

► Meer informatie over de Scrum Master training


Agile Coach

Deze vierdaagse opleiding leidt je op tot professioneel Agile Coach met business impact. Je leert tijdens deze training hoe je veranderingen in processen implementeert én hoe je mensen in beweging krijgt om te veranderen. Na deze training kun je aan de slag als Agile Coach in heel veel organisaties. Als Agile Coach ben je in staat om van de Lean filosofie de Agile principes door te voeren binnen de gehele organisatie. Dit betekent zowel op individueel, op team-, afdeling- en managementniveau.

► Meer informatie over de Agile Coach opleiding


Agile Trainingen - Agile Foundation

Agile Foundation

Agile werken is een vorm van werken waar meer bedrijven mee aan de slag gaan. Wat is deze werkvorm nu precies? Wat kan het voor bedrijven opleveren? Er is een verschil tussen Agile ‘doen’ en ‘zijn’. Tijdens de Agile Foundation training reiken we handvatten aan om hiermee aan de slag te gaan en het verschil tussen deze twee begrippen te herkennen.

► Meer informatie over de Agile Foundation training