fbpx

Agile Foundation

Maak kennis met de basis van Agile en ontdek welke rol bij jou past!

Agile werken is een vorm van werken waar meer bedrijven mee aan de slag gaan. Wat is deze werkvorm nu precies? Wat kan het voor bedrijven opleveren? Er is een verschil tussen Agile ‘doen’ en ‘zijn’. Tijdens de Agile Foundation training reiken we handvatten aan om hiermee aan de slag te gaan en het verschil tussen deze twee begrippen te herkennen.

Agile Foundation training

Wat is de Agile Foundation?

Op een effectieve wijze producten of diensten ontwikkelen met waarde voor de klant hoort bij Agile werken. De training geeft jou in één dag een introductie van Agile werken. Tijdens deze trainingsdag wordt er naast de uitleg van de theorie stilgestaan bij het bekwaam maken van de basisprincipes middels verschillende gezamenlijke oefeningen. Op die manier ervaar je hoe Agile werken te werk gaat.

Waarom de Agile Foundation?

De Agile Foundation training stelt je in staat om na afloop de eerste stappen te zetten naar een wendbare organisatie. Een organisatie waarbij de verschillende Agile rollen bij elkaar komen, en waar ieder lid uit de organisatie tot zijn recht komt en in hun kracht staat. Op die manier ontdek je ook welke rol het beste bij jou past.

Doelgroep

De Agile Foundation training is bedoeld voor degenen die binnen zijn of haar organisatie werken met product- of dienstontwikkeling en hierbij Agile willen werken. Om de training te kunnen volgen, is er geen specifieke vooropleiding wenselijk. Het niveau van de training is vergelijkbaar met HBO-niveau.

Duur van de Agile Foundation training

De eendaagse training vindt plaats van 9:15 – 16:30 uur.

Programma Agile Foundation training

De Agile Foundation training behandelt de nodige theoretische basis over Agile. De toepassing van deze theorie komt te pas tijdens de oefeningen en de simulatie. Hierbij wordt er de ruimte gegeven om in te gaan op de theorie en de praktijktoepassingen. Hierbij zullen er onderwerpen aan bod komen als het verschil tussen traditioneel project management en Agile, het Agile Framework, de basisbeginselen en de verschillende rollen.

Wat leer je in deze training?

 • Een introductie met de principes van Agile werken
 • Het verschil tussen Agile en traditioneel project management
 • Een overzicht van populaire Agile frameworks
 • De basisbeginselen van Scrum
 • Wat zijn een Scrum Master, een Product Owner en een Agile Coach?
 • De karakteristieken van een succesvol Agile team
 • De voordelen en valkuilen van Agile werken
 • Een Agile simulatie om de theoriekennis te implementeren in de praktijk

  Ontvang een gratis brochure

  Ontvang alle informatie over de Agile Foundation training overzichtelijk gebundeld in een digitale brochure.

  Je voornaam

  Je achternaam

  Je telefoonnummer

  Je e-mail adres


  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  Certificaat Agile Foundation

  Na het volgen van de training ontvang je een certificaat van deelname. Om in aanmerking te komen voor het doen van het officiële examen van Scrum.org, kun je doorstromen naar de Scrum MasterProduct Owner of Agile Coach training die jou voorbereiden op het officiële examen.

  Internationaal erkend

  LCS Lean Six Sigma - Lean Six Sigma Groep                IASSC - Lean Six Sigma Groep                 CRKBO - Lean Six Sigma Groep
  CEDEO - Lean Six Sigma Groep

  Lean Six Sigma Groep is door CRKBO en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoet Lean Six Sigma Groep aan de geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd. Al onze trainers zijn gecertificeerd op het gebied van Lean en Agile werken.

  Trainingsdata

  11 Juni 2024
  1 dagen
  Zoetermeer
  € 495,-
  09 September 2024
  1 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 495,-
  11 December 2024
  1 dagen
  Amsterdam
  € 495,-