fbpx
Prijs: € 895,-
2 dagen Inclusief Trainingsmateriaal, Locatie kosten, Catering en Certificaat van deelname Exclusief BTW (vraag naar de voorwaarden voor BTW-vrijstelling) en Theoriecertificering

Orange Belt training

Leer de basis van Lean, Agile en Six Sigma

De Lean Six Sigma Orange Belt training biedt je in slechts 2 dagen een uitstekende basis om Lean, Agile en Six Sigma op een praktische manier toe te passen. Je kunt na de training kleine verbeterprojecten leiden en bijdragen aan grotere verbeterprojecten. Tijdens de training worden de tools en technieken van Lean, Agile en Six Sigma behandeld met toepassing in de praktijk.

Doelgroep

De training is bedoeld voor medewerkers die meer willen weten over Lean Six Sigma, bijvoorbeeld omdat ze betrokken zijn bij een Lean Six Sigma project, een klein verbeterproject leiden of als manager werken met Lean Six Sigma. Voor de training is geen vooropleiding vereist en hij is voor elk niveau geschikt.

Duur van de Orange Belt training

De training duurt 2 dagen. De dagen zijn aansluitend. De trainingstijden zijn van 09:15 – 16:30 uur.

Inhoud training / programma

In de Orange Belt training leer je de basis van Lean Six Sigma. Je maakt kennis met de 5 fases van Lean Six Sigma: Define, Measure, Analyse, Improve en Control. Tijdens de training oefenen we hiermee aan de hand van een case. Als je na de Orange Belt opleiding verder gaat met de Green Belt training, mag je de eerste dag overslaan.

De volgende onderwerpen komen in de training aan de orde:

  • Wat is Lean, wat is Six Sigma, wat is Agile en hoe versterken deze methoden elkaar?
  • Doorlopen fasering Define, Measure, Analyse, Improve en Control, ook wel de DMAIC-methode.
  • Leer de basis van verandermanagement.
  • Herkennen van verspillingen.
  • Bespreken en oefenen met diverse tools (o.a. Value Stream Map, CTQ, visgraatdiagram) en technieken.
  • Direct toepassen van de kennis op een te verbeteren proces.

Tijdens deze training staat de essentie van Lean Six Sigma centraal. Deze zullen we gezamenlijk vertalen naar je eigen praktijk en de processen waarin je werkzaam bent. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en een case worden stap voor stap de verschillende fases van het procesverbeteren toegelicht.

Deze opleiding is uitermate geschikt om jouw team in korte tijd kennis te laten maken met de Lean, Agile en Six Sigma methode. Wij stellen graag voor je team een op maat gesneden Incompany training op.

Varianten

We bieden twee varianten aan:

  • De 2-daagse Orange Belt
  • De Gecertificeerd Orange Belt; 2-daagse Orange Belt inclusief theoriecertificering

Certificaat Orange Belt training

Lean Six Sigma Groep is door LCS, IASSC, ASQ, CRKBO en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoen wij aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd.

 

LCS Lean Six Sigma - Lean Six Sigma Groep                IASSC - Lean Six Sigma Groep                 CRKBO - Lean Six Sigma Groep
CEDEO - Lean Six Sigma Groep

Na het volgen van de Lean Six Sigma Orange Belt training ontvang je een deelname certificaat als bewijs dat je de training succesvol doorlopen hebt. De training is een goede basis voor de praktijk.

Ervaringen

Nico de Vrij

Ik vond de training erg sterk. De docenten stonden boven de materie en maakten de stof levend door het te illustreren met praktijkvoorbeelden. Zij waren goed in staat de stof op een heldere manier over te brengen. De praktische bruikbaarheid is groot. Aan het einde van de training ben je super gemotiveerd om het geleerde toe te passen in de eigen dagelijkse praktijk. De training heeft mijn verwachtingen overtroffen.

F.A.Q.

Wat is de Orange Belt?
Als Orange Belt ben je betrokken bij een Lean Six Sigma project of leid je een klein verbeterproject. De Lean Six Sigma Orange Belt training biedt je in slechts 2 dagen een uitstekende basis om Lean, Agile en Six Sigma op een praktische manier toe te passen.
Welke Belts zijn er in Lean?
De verschillende trainingsniveaus in Lean Six Sigma worden vaak genoemd naar de gekleurde banden die je bij oosterse vechtsporten kunt vinden. Oplopend zijn dit de Yellow Belt, Orange Belt, Green Belt, Black Belt & Master Black Belt.

Trainingsdata

02 September 2024
2 dagen
Amsterdam
€ 895,-
25 September 2024
2 dagen
Zoetermeer
€ 895,-
11 November 2024
2 dagen
Amsterdam
€ 895,-
14 Januari 2025
2 dagen
Doorn/Utrecht
€ 895,-
10 Februari 2025
2 dagen
Amsterdam
€ 895,-