Master Black Belt training

Beheers de Lean Six Sigma theorie en toepassing op het hoogste niveau
€ 3.695,- 7 dagen
Inclusief :
Catering, Trainingsmateriaal, Coaching en Certificaat
Exclusief :
BTW (vraag naar de voorwaarden voor BTW-vrijstelling)

Klantwaardering

9,3


  Vul je gegevens in

  Je naam
  Je telefoonnummer
  Je e-mail adres

  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  Word een Master Black Belt professional

  Ben je tenminste 5 jaar werkzaam in het vakgebied en wil je de volgende stap zetten in je Lean Six Sigma carrière? Dan is onze maatwerk Master Black Belt training iets voor jou.

  Het programma wordt geheel afgestemd op je eigen ontwikkeling. Je bepaalt zelf in welke onderdelen van  Lean Six Sigma je verder wilt groeien. Het is dus meer een persoonlijk programma of leergang dan een opleiding. En dat is ook terecht want een Master Black Belt is een Lean Six Sigma expert op het gebied van grootschalige en permanente procesoptimalisatie. De Master Black Belt koppelt strategische doelen en klantbehoeften aan verbeterprojecten en cultuurveranderingen. Daarom heeft een Master Black Belt ook vaak een directe lijn met de directie of maakt hier onderdeel van uit. Daarnaast leiden Master Black Belts Green Belts en Black Belts op en begeleiden hen bij hun ontwikkeling bij het continu verbeteren van processen. Kortom, een Master Black Belt is de autoriteit op het gebied van Lean Six Sigma.

  Doelgroep Master Black Belt opleiding

  De Master Black Belt training is erop gericht om je als gecertificeerde en ervaren Black Belt verder te professionaliseren en op te leiden tot Lean Six Sigma Master Black Belt, de hoogste graad binnen het Lean Six Sigma vakgebied. Dit wordt gezien als de kroon op een Lean Six Sigma carrière. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met het HBO niveau.

  Duur Master Black Belt training

  De duur van de Master Black Belt opleiding kan variëren afhankelijk van het huidige kennisniveau van de Black Belt. De richtlijn hierbij is dat het traject uit ongeveer 7 dagen bestaat met training, coaching en intervisie. Daarnaast zal er gewerkt worden aan een project, programma of deployment waardoor de totale intensiteit hoger kan uitvallen.

  Deze opleiding omvat een maatwerktraject dat start met een intake van de potentiële Master Black Belt. Tijdens dit gesprek wordt het kennisniveau besproken en een overzicht gemaakt van datgene wat nodig is om Master Black Belt te worden.

  Inhoud Master Black Belt training

  In een intakegesprek met een Master Black Belt van Lean Six Sigma Groep wordt bepaald hoever je bent in de stappen en wat nodig is om Master Black Belt te worden. Tijdens dit intake gesprek wordt vastgesteld wat de leerdoelen zijn en waar je je op dit moment bevindt in jouw ‘Lean Six Sigma carrière’. Hierbij wordt gekeken naar het huidige kennisniveau en opgedane ervaring en geven we gezamenlijk vorm aan het vervolg. Hierna volgt een voorstel waarin de leergang Master Black Belt verder wordt vormgegeven.

  Intake gesprek Master Black Belt training

  Afhankelijk van de uitkomst van het intakegesprek kan de leergang verschillende onderdelen bevatten waaronder:

  Volgen van opleidingen – Hiaten in het kennisniveau worden gedicht. Het kan hierbij gaan om kennis van bepaalde technieken maar ook over het uitvoeren van een Policy Deployment.

  Trainen van Green of Black Belts – Als Master Black Belt dien je boven de stof te staan. Indien nodig en gewenst kan georganiseerd worden om deze ervaring verder op te doen door bijvoorbeeld als gastdocent een deel van de Green of Black Belt opleiding te verzorgen.

  Inhoudelijke verdieping en verbreding – Brede kennis en ervaring opdoen door het uitvoeren van Lean Six Sigma werkzaamheden, maar ook door bedrijfsbezoeken en kennisdeling. Focus gesprekken met Lean Six Sigma professionals, Leanspiratie bijeenkomsten of het bezoeken van bedrijven geven context en verdieping.

  Lean Six Sigma Policy Deployment – Als Master Black Belt ben je betrokken bij verbeterprogramma’s en de uitrol van het Lean Six Sigma gedachtengoed binnen de organisatie. Om de titel Master Black Belt te behalen moet je aantonen op Master Black Belt niveau te functioneren en te presteren. Dit kan door het uitvoeren van een Policy Deployment. Hierbij wordt je intensief begeleid door onze Master Black Belts.

  Certificaat Master Black Belt training

  Lean Six Sigma Groep is door LCS, IASSC, ASQ, CRKBO, NRTO en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoen wij aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd.

  Lean Six Sigma Groep is door IASSC, ASQ, LCS en CEDEO geaccrediteerd.

  Vereisten voor certificering tot Master Black Belt

  Om gecertificeerd te worden door Lean Six Sigma Groep dienen de afspraken, gemaakt tijdens het intakegesprek over opleidingen, trainingen en verdieping, volbracht te worden. Daarnaast dien je een voorbeeldproject of programma uit te voeren op basis waarvan wij je zullen certificeren.

  De volgende vereisten zijn er om Master Black Belt te worden:

  • Als Lean Six Sigma Black Belt gecertificeerd in zowel theorie als praktijk. Dit kan zijn behaald bij Lean Six Sigma Groep of bij een ander, inhoudelijk vergelijkbaar, opleidingsinstituut.
  • Gedurende tenminste 5 jaar werkzaam in het vakgebied.
  • Tenminste 5 projecten afgerond op Black Belt niveau of binnen de rol als Black Belt tenminste 10 Belts begeleid als coach in hun projecten of een combinatie hiervan.
  • Kennis van Lean Six Sigma op Black Belt niveau.
  • Kennis van Lean Six Sigma Policy Deployments en kennis en/of ervaring in het begeleiden van een organisatie hierin.
  • Ervaring met het trainen van Belts (Yellow en Green Belts in elk geval, delen van de Black Belt)


  Ervaringen

  Oscar Smit - Master Black Belt -

  Wat mij enorm aansprak in het Master Black Belt programma bij de LSSG is dat er maatwerk mogelijk was voor mijn specifieke ontwikkelpunten naar Master Black Belt. Elke Black Belt die Master Black Belt wil worden heeft verschillende ervaring opgebouwd. De LSSG bouwt daar – na een intake – een individueel studieplan op, dat helemaal aansluit op de te ontwikkelen kennis of ervaring. Dat werkte voor mij heel prettig en hierin onderscheidt de LSSG zich van andere aanbieders. Daarnaast vond ik de intervisie sessies met andere Master Black Belt cursisten heel leerzaam en interessant.

  Bekijk alle reviews >

  Trainingsdata

  04 september 2023
  7 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 3.695 excl btw
  Master Black Belt Icoon
  11 oktober 2023
  7 dagen
  Den Haag
  € 3.695 excl btw
  Master Black Belt Icoon
  06 november 2023
  7 dagen
  Den Haag
  € 3.695 excl btw
  Master Black Belt Icoon
  04 december 2023
  7 dagen
  Den Haag
  € 3.695 excl btw