Green Belt to Black Belt opleiding

De overgang van Green naar Black Belt
€ 3.350,- 8 dagen
Inclusief :
Trainingsmateriaal, 2 Coachingsmomenten, Locatie, Catering en Certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (BTW vrij mogelijk indien van toepassing), Praktijkcertificering en Examen

Klantwaardering

9,3


Vul je gegevens in

Je naam
Je telefoonnummer
Je e-mail adres

Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
Bekijk gerust onze privacyverklaring.

Master Black Belt trainingen

Wil je verbeteringen begeleiden en implementeren en heb je (onlangs) je Green Belt opleiding afgerond? Dan is de Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt opleiding voor jou.

LSSG EN CORONA
Je kan bij ons alle trainingen zowel online als op locatie volgen. Dit is standaard voor elke training, ongeacht de locatie aanduiding.

Doelgroep

Je hebt je Lean Agile Green Belt of Lean Six Sigma Green Belt training afgerond en ervaring opgedaan in het optimaliseren van processen als Green Belt projectleider. Nu ben je toe aan de volgende fase en wil je je ontwikkelen tot Black Belt.

Duur van de training

De opleiding duurt 8-10 dagen, afhankelijk van welke training je kiest, en is verdeeld over 4-5 blokken van 2 dagen. De trainingstijden zijn van 09:00 tot 17:00 uur. Voor elk van de blokken bereid je je voor. Je moet rekening houden met ongeveer 4 uur voorbereiding per blok, dus 16-20 uur in totaal. Het gaat hierbij om het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk te brengen. Na de opleiding volgt het examen. Dit duurt 3 uur. Voorbereidingstijd op het examen wisselt per deelnemer. Onze ervaring leert ons dat de meeste deelnemers ongeveer 20 uur voorbereiding nodig hebben. Het examenmateriaal bestaat uit zowel het Green Belt als het Green Belt to Black Belt materiaal.

Programma

Met onze Green to Black Belt opleiding worden, binnen 8-10 dagen, zowel je kennis van statistiek als je Lean Agile Six Sigma technieken uitgebreid en verdiept. Tevens leer je tijdens de training hoe je Green Belts uit je organisatie kunt coachen en hoe je hen kunt begeleiden met statistiek.

In hoofdlijnen ziet het programma er als volgt uit:

Dag 1 en 2:

Masterclass Policy Deployment en Operationeel Management; In deze verdiepingsmodule staat de vraag ‘Hoe rollen we proces verbeteren uit in organisaties en wat komt hierbij kijken?’ centraal. Dit blok is zo ingestoken dat stapsgewijs een verbeterprogramma wordt opgezet voor de eigen organisatie. We behandelen technieken als Scrum, Lean Leiderschap, OGSM en de veranderkaart.

Dag 3 en 4:

Masterclass Advanced Six Sigma; Tijdens dit blok leert de deelnemer om data te analyseren volgens de Six Sigma methode. Hierbij wordt onder andere behandeld: Hypothese testen, procesprestatie analyse en meetsysteem analyse. Geen wollige statistiek maar concrete voorbeelden en toepassing. Daarbij maken we gebruik met Minitab.

Lean Green Belt to Black Belt

Dag 5 en 6:

Masterclass Advanced Lean; Lean biedt vele technieken om zelfs de meest weerbarstige processen te analyseren en verbeteren. Tijdens deze module gaan we hierop in. Hierbij bespreken we onder andere hoe met behulp van Value Stream Mapping processen geanalyseerd kunnen worden.

Dag 7 en 8:

Achtergrond Agile en Scrum: Leren van een projectmatige manier van werken waarmee je snel resultaat boekt. Ontdekken van de combinatie met Lean management aan de hand van praktijk cases. Agile coaching. Zelforganisatie.

Dag 9 en 10:

Masterclass Black Belt; Als Black Belt begeleid je projecten van Green Belts. Begeleiden van projecten of coaching is een kunde op zichzelf, maar wel één die geleerd kan worden. Op basis van de coachingsKata leren we deelnemers om Green Belts te coachen.

Tijdens de laatste deel van dit blok zal de examenvoorbereiding centraal staan. Na de opleiding volgt het theorie-examen.

Varianten

Er zijn verschillende routes om van Green Belt naar Black Belt toe te gaan.

We bieden vier varianten aan:

  • De 10-daagse variant Lean Agile Six Sigma Black Belt is onze meest complete training en raden we aan voor de meeste deelnemers. In 10 dagen volgt een verdieping van de Lean Agile en Six Sigma methode. We besteden veel tijd aan eigen ervaringen en projecten van de deelnemer.
  • De 8-daagse Lean Agile Black Belt, waarin je de twee optionele Six Sigma dagen overslaat. We besteden naast Lean veel aandacht aan Scrum en Agile sturen in het proces.
  • De 8-daagse Lean Six Sigma Black Belt, waarin je de twee optionele Lean Agile dagen overslaat. We besteden veel aandacht aan het analyseren van de data m.b.t. de statistiek en het gebruik van Minitab.

Certificaat Green Belt to Black Belt opleiding

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname. Het is ook mogelijk om gecertificeerd te worden als Black Belt. Om dit te bereiken dien je te voldoen aan de volgende eisen:

  • Het certificaat van deelname: deze heb je behaald door de volledige training te volgen.
  • Het theorie examen: kennis van de theorie toon je aan door het maken van een examen. Hierin worden alle onderdelen van de training getoetst. Het gaat hierbij om een examen dat bestaat uit multiple choice vragen en open vragen.
  • De praktijkopdracht: je voert een Lean Agile/Six Sigma opdracht uit in je organisatie. Dit project voer je zelfstandig uit. Hierbij gaat het erom dat je aantoont een proces te kunnen analyseren en dat je verbeteringen kunt implementeren. Je maakt gebruik van een door Lean Six Sigma Groep aangeleverde template. Je project wordt getoetst door een Master Black Belt van Lean Six Sigma Groep.

Wanneer je ervoor kiest om de training inclusief examen en certificering te volgen wordt er een meerprijs van € 200,- exclusief BTW in rekening gebracht. Een losse aankoop van het examen en de certificering bedraagt € 250,- exclusief BTW.

Ervaringen

Bart Rinsma - Green Belt to Black Belt

Ondanks dat ik de Green Belt training ergens anders gedaan heb, sloot deze Green Belt to Black Belt training goed aan. De opleiding had twee duidelijke richtingen, namelijk Lean Six Sigma implementatie in de organisatie en hoe datagericht analyses te doen om zo gedegen verbeteringen door te voeren.
Chris (de trainer) nam goed de tijd om door de stof heen te gaan, zodat we netjes door konden naar het volgende onderwerp als iedereen het begreep. Verder waren er goede voorbeelden en konden vragen goed beantwoord worden.
De praktijk opdracht, zijn twee projecten die je zelf doet, met coachingssessies tussendoor. Ook hier nam Chris goed de tijd met constructieve opbouwende feed-back om verder te kunnen.

Overall dus zeer goede ervaringen met Lean Six Sigma Groep (en Chris). Alles was netjes verzorgd en de theorie van de training werd praktisch uitgelegd en is goed toepasbaar in de praktijk!

Trainingsdata

25 november 2020
v.a. 8 dagen
Amsterdam
€ 3.350 excl btw
09 november 2020
v.a. 8 dagen
Amsterdam
€ 3.350 excl btw
30 november 2020
v.a. 8 dagen
Den Haag
€ 3.350 excl btw
25 januari 2021
v.a. 8 dagen
Doorn/Utrecht
€ 3.350 excl btw
25 maart 2021
v.a. 8 dagen
Amsterdam
€ 3.350 excl btw

Onze Green to Black Belt varianten

LEAN SIX SIGMA
8 dagen

We besteden aandacht aan het analyseren van data m.b.t. statistiek en Minitab.

LEAN AGILE
8 dagen

We besteden naast Lean veel aandacht aan Scrum en Agile sturen in het proces.

COMPLETE GREEN TO BLACK
10 dagen

Onze meest complete training met aandacht voor zowel Agile als Six Sigma.