fbpx

Nieuws en Artikelen

Alles over Lean, Agile en Six Sigma op één plek!

Automatiseren met Lean

22-02-2024 - Auteur: S Saïd

Ontdek hoe je met Lean principes en de ESSA-methode automatiseringsprocessen kunt optimaliseren om verspilling te verminderen en productiviteit te verhogen

Yield binnen Lean Six Sigma

21-02-2024 - Auteur: S Saïd

Duik dieper in de wereld van Lean Six Sigma en ontdek hoe Yield, ofwel het procesrendement, de efficiëntie en kwaliteit binnen jouw organisatie kan verbeteren. Leer hoe de Z-score en Sigma Level bijdragen aan betere voorspelbaarheid en lagere foutpercentages

De Kracht van Kwaliteitsmanagement

13-02-2024 - Auteur: S Saïd

In de dynamische hedendaagse markt is kwaliteitsmanagement cruciaal voor succes. De integratie van Black Belt Lean Six Sigma in uw kwaliteitsmanagementproces biedt een krachtige methode voor continue verbetering en operationele excellentie.

Boxplot

- Auteur: S Saïd

Duik in de wereld van boxplots, een onmisbaar instrument in de data-analyse toolkit. We verkennen wat een boxplot is, waarom het zo’n krachtig hulpmiddel is voor datavisualisatie, en hoe het inzicht biedt!

Cirkeldiagram

06-02-2024 - Auteur: S Saïd

Ontdek de voor- en nadelen van cirkeldiagrammen in datavisualisatie, inclusief praktische voorbeelden en tips voor effectief gebruik.

Modus

- Auteur: S Saïd

Ontdek hoe de modus, een essentiële statistische maat, onmisbaar is in Lean Six Sigma projecten en dagelijks leven om trends te analyseren en besluitvorming te ondersteunen.

Histogram

30-01-2024 - Auteur: S Saïd

Het histogram is een krachtig hulpmiddel voor het analyseren van data. Leer wat een histogram is, waarom je het zou gebruiken, en hoe je het kunt gebruiken om mogelijke verbanden tussen oorzaak en probleem te zien!

Belbin teamrollen

16-01-2024 - Auteur: S Saïd

Het Belbin teamrollenmodel, ontwikkeld door Dr. Meredith Belbin, identificeert negen unieke teamrollen die essentieel zijn voor de effectiviteit van teams en helpt bij het begrijpen en optimaliseren van teamdynamiek en prestaties.

Change Management

11-01-2024 - Auteur: S Saïd

Change management is een proces dat nodig is om veranderingen binnen een organisatie succesvol door te voeren. Het is een complex proces dat veel aandacht en begeleiding vereist.

Turnaround Management

- Auteur: S Saïd

Organisaties kunnen om verschillende redenen in zwaar weer terecht komen. Turnaround management is een proces om deze organisaties weer op het goede spoor te krijgen.

Kosten- en baten analyse

- Auteur: S Saïd

Kosten-batenanalyse is een belangrijke tool voor het nemen van weloverwogen beslissingen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een kosten-batenanalyse uitvoert, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw project.

Mediaan

10-01-2024 - Auteur: S Saïd

De mediaan is een belangrijke maatstaf voor centrale tendens die minder gevoelig is voor uitbijters dan het gemiddelde. Lees hier hoe het wordt gebruikt en hoe te berekenen!