fbpx

Nieuws en Artikelen

Alles over Lean, Agile en Six Sigma op één plek!

Proces

18-06-2024 - Auteur: Redactie

Processen zijn een cruciaal onderdeel van elk bedrijf en ons dagelijks leven. Het begrijpen, vastleggen en verbeteren van processen staat centraal in Lean procesmanagement. Deze aanpak helpt organisaties om efficiënter te werken, verspilling te verminderen en klanttevredenheid te verhogen.

Little Law

30-05-2024 - Auteur: S Saïd

Little’s Law, beschrijft de relatie tussen doorvoer, voorraad en doorlooptijd in een systeem. Organisaties kunnen deze wet toepassen om processen te optimaliseren, voorraad te verminderen en efficiëntie te verhogen.

8D Probleemoplossingsproces

21-05-2024 - Auteur: Redactie

Het 8D Probleemoplossingsproces is een gestructureerde methode om complexe problemen op te lossen. Het proces bestaat uit 8 stappen, van het samenstellen van een team tot het voorkomen van herhaling van het probleem.

Outsourcing

13-05-2024 - Auteur: Redactie

Outsourcing kan een efficiëntere bedrijfsvoering bevorderen, maar vereist weloverwogen beslissingen. Lean Agile sturen biedt een waardevolle methode om outsourcingstrategieën te optimaliseren en succes te behalen.

Wat is de Net Promoter Score?

09-04-2024 - Auteur: Redactie

Meet klantloyaliteit met Net Promoter Score (NPS). Leer hoe deze indicator klanttevredenheid en bedrijfsgroei positief beïnvloedt.

Wat verdient een Black Belt?

05-04-2024 - Auteur: Freek Minderman

Ontdek wat een Black Belt in Lean Six Sigma verdient en de carrièremogelijkheden die deze kwalificatie biedt. Deze rol verbetert bedrijfsprocessen aanzienlijk, wat essentieel is voor moderne organisaties. Meer over het verwachte salaris en de voordelen van certificering vind je in ons gedetailleerde artikel.

De Essentie van een Effectieve Lean Six Sigma Projectleider

28-03-2024 - Auteur: Redactie

Succes in Lean Six Sigma vereist meer dan techniek: de juiste houding, gedrag en motivatie van een projectleider zijn cruciaal. Dit artikel onthult hoe deze elementen bijdragen aan succesvolle projecten, benadrukt de noodzaak van geloof in de methodologie, effectieve communicatie, en het cultiveren van een motiverende omgeving.

DISC Model

19-03-2024 - Auteur: Redactie

DISC is een model voor persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. De DISC methode laat zien welke gedrags- en communicatievoorkeursstijlen iemand heeft.

Automatiseren met Lean

22-02-2024 - Auteur: Redactie

Ontdek hoe je met Lean principes en de ESSA-methode automatiseringsprocessen kunt optimaliseren om verspilling te verminderen en productiviteit te verhogen

Yield binnen Lean Six Sigma

21-02-2024 - Auteur: Redactie

Duik dieper in de wereld van Lean Six Sigma en ontdek hoe Yield, ofwel het procesrendement, de efficiëntie en kwaliteit binnen jouw organisatie kan verbeteren. Leer hoe de Z-score en Sigma Level bijdragen aan betere voorspelbaarheid en lagere foutpercentages

Boxplot

14-02-2024 - Auteur: Redactie

Duik in de wereld van boxplots, een onmisbaar instrument in de data-analyse toolkit. We verkennen wat een boxplot is, waarom het zo’n krachtig hulpmiddel is voor datavisualisatie, en hoe het inzicht biedt!

De Kracht van Kwaliteitsmanagement

13-02-2024 - Auteur: Redactie

In de dynamische hedendaagse markt is kwaliteitsmanagement cruciaal voor succes. De integratie van Black Belt Lean Six Sigma in uw kwaliteitsmanagementproces biedt een krachtige methode voor continue verbetering en operationele excellentie.