Nieuws en Artikelen

Praktijkopdracht voor Black Belt-certificering

Ontdek hoe het succesverhaal van een Black Belt praktijkopdracht bij een Nederlandse bank leidde tot aanzienlijke procesverbeteringen en leer de essentiële tips voor een geslaagde Black Belt-certificering!

Black Belt certificering

Er worden geregeld vragen gesteld hoe je je kunt certificeren als Black Belt. In dit artikel alle informatie hierover op een rij.
Hoe krijg je jouw Black Belt certificering? - Lean Six Sigma Groep

Wat kan je met een Green Belt training

Duik in de wereld van Green Belt Training! Leer alles over deze dynamische training, hoe het je vaardigheden versterkt en welke impact het kan hebben op je loopbaan. Benieuwd naar meer? Lees hier verder!
Wat kan je met Green belt training van Lean Six Sigma Groep

Wat is een Green Belt training?

Ontdek wat de Green Belt training inhoudt, hoe het je carrière kan stimuleren en welke voordelen het biedt. Klaar om je skills naar een hoger niveau te tillen?

Hoe lang duurt de Green Belt?

Ontdek de duur van het Green Belt traject! Leer hoe lang het duurt om je Green Belt certificering te behalen en krijg handige tips.

Lean Agile Groep op de radio!

De week van 26 t/m 30 juni is Lean Agile Groep te horen op BNR nieuwsradio. Opgenomen door onze eigen Bert-Jan! Luister je mee? In dit artikel vind je meer informatie over de radioreclame.

5S Lean in de keuken

De keuken is een plek waar efficiëntie, netheid en veiligheid van het grootste belang zijn. Door gebruik te maken van Lean-principes, zoals de 5S-methodiek, kan je jouw keuken aanzienlijk verbeteren. Lees hier hoe je de Lean-principes kan toepassen in de keuken en hoe je zo jouw kookervaring kan verbeteren!
Hoe pas je 5S Lean in de keuken toe?

Six Sigma toepassen op E-mail processen

Six Sigma is een data gedreven methodiek die tot doel heeft defecten procesvariatie te verminderen. Door Six Sigma-concepten toe te passen op e-mail-processen, kunnen organisaties defecten verminderen, de kwaliteit verbeteren en de efficiëntie verhogen. Lees hier meer over de toepassing van Six Sigma op e-mailprocessen!
Six Sigma toepassen op e-mailprocessen

Shell Renewable Energy Solutions

Tijdens onze klantendag op 26 januari kwamen verschillende klanten vertellen over implementaties van Lean, Six Sigma en Agile. In deze blogserie nemen we jullie mee in de workshops die zij hebben gegeven. We beginnen met de workshop van Shell die had over Renewable Energy Solutions!

3 tips voor bij een stakeholderanalyse

Het managen van stakeholders is een soms onderschat en tegelijkertijd een belangrijk aspect van veranderen. Belanghebbenden kunnen verbetertrajecten maken of breken. Hierbij zijn drie waardevolle tips voor het managen van je stakeholders!

Lean in de zorg

Vaak hoor ik reacties als “Lean is niet toepasbaar in de zorg!” en “Lean is toch alleen iets voor de productie-industrie?”. Niets is minder waar. De Lean-filosofie kan prima gebruikt worden in de zorg. Overal in de zorg wordt hard en met een hart gewerkt en allemaal gaat dit met behulp van processen. Hoe Lean hierbij kan helpen, lees je hier!

Kanban bord bij een daily of dagstart

Het visueel maken van taken tijdens een daily of dagstart, brengt meer focus aan. Zo wordt de voortgang van deze taken inzichtelijk

SLIM-Subsidie: De subsidie gericht voor ideeën op leren en ontwikkelen

De SLIM-subsidie is een subsidieregeling om leren en ontwikkelen van medewerkers binnen een organisatie te stimuleren. Bedrijven kunnen vanaf 1 september 2022 een SLIM-subsidie van maximaal € 25.000,- aanvragen voor allerlei nieuwe ideeën gericht op leren en ontwikkelen.
SLIM-Subsidie? Ontvang een leer/- ontwikkeltraject met de SLIM-subsidie in 2022

STAP-Budget: Vergoeding voor ontwikkeling en scholing

Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling en kan je aanvragen vanaf maart 2022. Bij de Lean Six Sigma Groep trainingen kan je het STAP-budget inzetten. Ontwikkel je als procesverbeteraar met onze Lean en Agile opleidingen!
STAP-Budget aanvragen? Volg een Lean Six Sigma of Agile opleiding met het STAP-budget in 2022

Succesfactoren van een Green Belt project

Een start van een Lean implementatie binnen een organisatie is vaak het opleiden van mensen tot Green Belt. Om Lean Six Sigma dan vervolgens werkend te krijgen is het voor iedereen handig dat de opgeleide Green Belts ook projecten gaan doen.  Uit onze ervaring zijn hier een aantal belangrijke factoren die tot succes kunnen leiden.

Verhoging prijzen open trainingen

Vanaf 1 januari 2022 gaan we de prijzen van onze open trainingen wat verhogen. We doen dit met tegenzin. Het is namelijk de eerste keer sinds wij in 2012 zijn opgericht dat we een prijsverhoging doorvoeren.

Het geheim van de smid

Suzanne Meinen en Krijn Vrolijk hebben een bijdrage mogen leveren aan het nieuwe Opleiding & Ontwikkeling nummer 2-2021. In de rubriek 'Het geheim van de smid' delen ze de Lean filosofie met een aantal praktische handvatten.

E-book over Lean Agile Methodiek

Organisaties en bedrijven hebben te stellen met veranderende prioriteiten. Master Black Belt Suzanne Meinen en Black Belt Krijn Vrolijk beschrijven in het e-book 'Chocola maken van het Lean Agile Model' een model voor succesvolle verbetering en verandering.

Online Leanspiratie 3-6-2021

Op donderdag 3 juni organiseren wij een virtuele netwerkbijeenkomst over Lean Six Sigma Policy Deployment. Hier willen wij je van harte voor uitnodigen!
Lean Six Sigma Policy Deployment Event

Agile Coach of Scrum Master?

Er is momenteel een grote vraag naar Agile Coaches. Maar wat is het verschil tussen een Agile Coach of Scrum Master? Zowel de Scrum Master als Agile Coach helpen organisaties om een Agile mindset te ontwikkelen. Ze gebruiken beide vergelijkbare technieken om teams in dit opzicht te ondersteunen en te faciliteren. Het verschil tussen hen ligt in hun scope en aandachtsgebied.
Agile Coach of Scrum Master?

Is de Black Belt opleiding wat voor mij?

Mensen die al wat verder zijn in hun carrière hebben vaak al met Lean gewerkt, het is inmiddels een erg bekende methode. Daarom is het soms jammer om helemaal bij het begin te starten. Is de Black Belt opleiding wat voor jou en wat kan je er eigenlijk mee? Wij geven antwoord op de belangrijkste vragen!
Black Belt opleiding in Lean Six Sigma

Makkelijker een post-it aanpassen dan je collega

Lean en Six Sigma verbeter initiatieven staan bekend om de vele technieken en tools die worden gebruikt om tot een goede uitkomst te komen. Wat minder bekend is, is dat het visuele van deze tools vooral bijdraagt aan de A van Acceptatie. De tools nodigen uit tot discussie. Daar gaat het om hoor en wederhoor.

Online Leanspiratie April 2020

Hoe ga je Lean om met de Corona crisis? Beleidsadviseur bij Lunet Zorg Ben van Asselt deelt zijn ervaring in deze Online Leanspiratie.
Online Leanspiratie met Ben van Asselt over Lean in de crisistijd

Volg al onze Lean trainingen nu eenvoudig online!

Het is een bijzondere tijd waarin er veel gaande is. Veel van ons werken vanuit huis en we passen op met fysieke contacten. Vanuit deze nieuwe realiteit zijn wij als advies en opleidingsbureau aan de slag gegaan om een online trainingsprogramma op te zetten. Immers zo kunnen deelnemers ook vanuit huis deelnemen aan onze trainingen. In dit nieuwsbericht willen we je hier meer over laten weten.
Volg de lean trainingen eenvoudig vanuit huis

Jack Welch Six Sigma Champion overleden

Jack Welch, voormalig voorzitter en CEO van GE, een zakelijke legende, is overleden. Welch nam eind 1995 het Six Sigma-kwaliteitsprogramma van Motorola over. In 1980, het jaar voordat Welch CEO werd, boekte GE een omzet van ongeveer $ 26,8 miljard en in 2000, het jaar voordat hij vertrok, waren ze bijna $ 130 miljard.
Jack Welch Six Sigma Champion Quote

Richtlijnen omtrent COVID-19

Wegens het COVID-19 hebben wij een aantal richtlijnen opgesteld, om zo de deelnemers en trainers te beschermen. De richtlijnen zijn conform beleid RIVM.

Lunet Zorg en de Lean Six Sigma implementatie

Lunet zorg  is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking in het zuiden van het land. Met ongeveer 3000 cliënten en 3000 medewerkers werkt Lunet zorg aan “een goed leven” voor onze cliënten.
Lunet Zorg Lean Six Sigma Groep Ben van Asselt samenwerking

Leanspiratie netwerkbijeenkomst 2020

Op donderdag 27 februari 2020 organiseren wij een netwerkbijeenkomst over het succesvol implementeren van Lean. Tijdens deze bijeenkomst vertellen Man Zhang van ING in België en Oscar Smit van Progress PME over hoe zij Lean hebben toegepast.
Leanspiratie BIjeenkomst 2020

Cedeo-certificering van 97,6%

Lean Six Sigma Groep heeft sinds 2013 de Cedeo-erkenning. Uit het laatste onderzoek blijkt dat 97,6% van onze opdrachtgevers zeer tevreden zijn over onze dienstverlening op het gebied van opleidingen en trainingen.
Lean Six Sigma is Cedeo Erkend bedrijf

De Kanban Methode in Trello

Kanban is een manier voor teams en organisaties om werk te visualiseren, knelpunten te identificeren, op te lossen en operationele verbeteringen te realiseren. Lees meer over het ontstaan en de methodiek.
Kanban in Trello

De klant centraal: Hoe doe je dat?

De klant centraal is het motto van veel bedrijven, overheidsorganisaties en instellingen. Ben je ook in staat om dit waar te maken? In hoeverre stijgt je klanttevredenheid daadwerkelijk en weet je waar jij je mee kunt onderscheiden. Hoe richt ik mij meer op de klant?
Focus op de klant: Hoe doe je dat?

Hoe word ik een Master Black Belt?

Als opleidingsinstituut krijgen we regelmatig de vraag van bestaande Black Belts hoe zij zich verder kunnen bekwamen tot de rol van Master Black Belt. Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om te begrijpen wat een Master Black Belt überhaupt is en hoe zijn of haar rol zich verhoudt tot die van de Black Belt.
Hoe word ik een Master Black Belt?

Kata bestaat 10 jaar

Het is het 10-jarig jubileum van het Toyota Kata-boek! Interessant om te zien hoeveel impact het in die tijd heeft gehad. We blijven continue verbeteren met de verbeter en coaching Kata.
Toyota Kata bestaat 10 jaar

Emotiemanagement op de werkvloer

In dit artikel geeft Black Belt trainer Colin 3 redenen waarom emoties op het werk belangrijk zijn en emotiemanagement van essentieel belang is.
Emotionaliteit op de werkvloer: is dat nu echt nodig?

Bijeenkomst Lean werken in zorg en semioverheid

Op dinsdag 22 oktober 2019 organiseren wij een Leanspiratie bijeenkomst op ons kantoor in Den Haag. Hier willen wij je van harte voor uitnodigen! Tijdens deze bijeenkomst vertellen sprekers over hun ervaringen met Lean Six Sigma. Wij stellen ze graag aan je voor.
Leanspiratie bijeenkomst over Lean werken in semioverheid en zorg

Trainers Scrum Master en Lean Agile Coach

Lean Six Sigma Groep start in 2019 met twee nieuwe trainingen: Scrum Master en Lean Agile Coach. Colin Mulders en Gert Kamphuis zullen deze twee nieuwe trainingen geven. Wij stellen onze trainers kort aan je voor.
Lean Agile Coach trainers Colin en Gert presenteren Agile Coach en Scrum Master opleiding

Wat is een goed Lean Six Sigma project?

Vaak krijg ik de vraag wat een goed Lean Six Sigma project is als mensen een training bij ons (willen) volgen. Hieronder een aantal elementen die van belang zijn als je met Lean Six Sigma aan de gang gaat.
Wat is een goed Lean Six Sigma project?

Vakantie tips met Lean

Een populaire misvatting is dat Lean alleen geschikt is voor productie. Dit is zeker niet waar. Lean is van toepassing op elk proces dus ook op jouw vakantie. Ontdek hier hoe ook jij je vakantie lean kunt organiseren.
Lean op vakantie

Nieuwe Trainingslocatie in Amsterdam

Vanaf juni 2019 hebben we een nieuwe trainingslocatie in Amsterdam in het Amstel Business Park waar onze Lean Six Sigma trainingen en de nieuwe Scrum Master training zullen worden gegeven.
Lean Six Sigma Groep trainingslocatie Amsterdam - Amstel

Samenwerking met Lunet Zorg

Vandaag feliciteerden wij Ben van Asselt van Lunet Zorg. Voor twee werknemers overhandigden wij aan Ben het volwaardig Green Belt certificaat. We zijn blij dat we onze mooie samenwerking kunnen voortzetten.
Samenwerking met Lunet Zorg

Wat leer je in de Green Belt training

Onze Lean Agile Green Belt opleiding is de nieuwste opleiding in ons aanbod. We combineren hier Lean en Agile in 1 opleiding. Dit is uniek, we zijn hierin de enige in Nederland. We doen dit omdat we erin geloven dat een totale aanpak werkt en dat beide methodieken erg goed op elkaar aansluiten.
Lean Agile Model

Welke Green Belt past bij jou?

Welke Green Belt past bij jou? De Green Belt training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Je leert hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren door problemen en verspillingen in processen op te sporen, te analyseren en te reduceren.
Welke Green Belt opleiding past bij jou?

Onze LCS certificering is binnen!

LCS staat voor Lean Competency System. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. Het is ontwikkeld door universiteiten, verbonden aan de Universiteit van Cardiff en dus internationaal erkend. Met deze accreditatie garanderen wij onze cursisten van de hoogste kwaliteitstandaard op het gebied van Lean Six Sigma trainingen.
Lean Six Sigma Groep is LCS gecertificeerd

Groei en nieuwe collega’s

Ons team is weer gegroeid. We hebben 4 collega’s erbij. Gezinsuitbreiding in de LSSG-familie zoals wij dat hier noemen. Graag stellen we ze voor.

Voorbeeld Kano Model voor een perfecte Kerst

Hier kijken we hoe we het Kano Model van Noriaki Kano praktisch kunnen toepassen met als voorbeeld het kerstdiner. Zodat ik de “kerststress” kan managen begint het plannen al net na de zomer. Want op welke dag kunnen we met z’n allen kerst vieren?

7 Trends in Lean, Agile en Six Sigma voor 2019

Lean, Scrum, Agile, Six Sigma, er is in werkend Nederland bijna niemand meer te vinden die nooit van de termen heeft gehoord. En op veel werkvloeren is Lean en Agile denken de dagelijkse praktijk. Hoe ontwikkelt zich deze trend in 2019? Consultant/trainer Remco signaleert de trends.

Procesverbetering: vermijd deze 2 valkuilen

Iedereen heeft wel zo zijn persoonlijke valkuilen op professioneel gebied. Als je je net als ik bezig houdt met het oplossen van problemen en verbeteren van resultaten kun je tegen nogal wat dingen aanlopen: de oplossingen die je bedacht had werken niet, het goede idee komt maar niet bij je op, of resultaten stellen je voor vraagtekens.

Value Stream Map voor Buddy Netwerk

Buddy Netwerk is een klant waar we al enige tijd voor werken. De organisatie zet zich in om vrijwilligers (buddy’s) te vinden voor mensen die chronisch ziek en/of in een sociaal isolement verkeren. Samen met hen verbeteren we de processen rondom het matchen van cliënten en buddy’s.

Nieuwe locatie Green Belt Bootcamp 3 september wordt Evoluon Eindhoven

In oktober 2013 gaf de Duitse band Kraftwerk er vier 3D-concerten. De Stichting "Vrienden van" streeft ernaar het gebouw te herstellen als icoon voor technologie en vooruitgang. En nu is bekend dat we er op 3 september een Green Belt opleiding starten. We hebben het natuurlijk over het Evoluon in Eindhoven. 

Colin en Hjalmar: menselijk en klantgericht

Ze werken nog maar kort voor de Lean Six Sigma Groep. Maar ze geven ons nu al een vertrouwd gevoel. We zijn blij met onze nieuwe trainers/consultants Colin Mulders en Hjalmar Peetoom.

Haal jij je Black Belt in Zuid-Afrika deze herfst?

De training in Zuid-Afrika biedt je een 7-daagse Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt opleiding in het zonnige Kaapstad. Dit jaar is de training van 10 t/m 20 oktober. Meld je nu aan voor de Zuid-Afrika Leanspiratie middag of avond! 

“Verbeteren met Lean Six Sigma zit in je genen.”

Hoewel Lean Six Sigma inmiddels meer dan 15 jaar bestaat, weten nog steeds veel mensen niet wat het precies is, en vooral, wat ze er mee kunnen. We praten er over met Suzanne Meinen, directeur en partner bij Lean Six Sigma Groep.

Jamila van de Voort over het verbetertraject bij Novagraaf

Jamila van de Voort was op 5 maart 2018 in de Binckhorst in Den Haag om een interactieve Leanspiratiesessie  te geven over haar werk voor merkenbureau Novagraaf. De bijeenkomst aan de Regulusweg vormde de afronding van haar Master Black Belt opleiding in Lean Six Sigma.

Nieuwe trainingslocatie Amstelveen

Sinds gisteren heeft Lean Six Sigma Groep een nieuwe trainingslocatie in Amstelveen. Het kantoor komt in plaats van de ruimte die ze gebruikte in Amsterdam-Zuid. Naast Amstelveen heeft Lean Six Sigma Groep nu vaste trainingslocaties in Den Haag en Doorn.

Presentatie over deployment bij Novagraaf

Op maandag 5 maart 2018 organiseren we weer een Leanspiratie-sessie. Deze keer zal de Leanspiratie verzorgd worden door Jamila van de Voort. Jamila zal haar Master Black Belt traject afronden met een presentatie over deployment bij internationaal octrooi- en merkenbureau Novagraaf.

De krachtendriehoek om veranderingen van de grond te krijgen

In mijn vorige blogpost introduceerde ik een model dat de fundamentele krachten in een organisatie weergeeft: “Willen”, “Weten” en “Kunnen”. Alle drie zijn nodig om verandering van de grond te krijgen. Het model helpt je risico’s inschatten. En je kunt er achterblijvende veranderingen in een organisatie weer mee op de rit krijgen.

Lean Six Sigma tastbaar voor andere organisaties

6000 (!) verschillende producten van vooral bloembollen maakt het bedrijf Moolenaar, gevestigd in Voorhout. Producten van Moolenaar zijn verkrijgbaar bij grote winkelketens in binnen en buitenland. Om dit logistieke en productie proces met al die producten goed te laten verlopen is een grote uitdaging. Tijdens de Leanspiratie sessie gaf Moolenaar een kijkje in de keuken.

Lean Six Sigma Groep ontvangt wederom Cedeo-erkenning!

Lean Six Sigma Groep bestaat nu ruim 5 jaar. En elke dag werken we keihard om onze klanten de hoogste kwaliteit te kunnen blijven bieden. Ook voor de komende twee jaar mogen wij het predikaat ‘Cedeo-erkend’ voeren voor onze opleidingen!

Leanspiratie bedrijfsbezoek bij Moolenaar

Op woensdag 6 december 2017 organiseren wij weer een bedrijfsbezoek. Deze keer zijn we welkom bij Moolenaar in Voorhout. Moolenaar is een handelaar in bloembollen. Producten van Moolenaar zijn verkrijgbaar bij grote winkelketens zoals Marks & Spencer, Carrefour en de Hema.

De applausmachine voor foutherstel

Vanuit Lean is de ‘Gemba’ een belangrijk instrument, waarbij het senior-management investeert in het in contact komen met de werkvloer. Want hoe kun je de juiste besluiten nemen als je niet weet wat zich in je organisatie afspeelt? Het adagium is ‘Go see, ask why and show respect’. Alles is er op gericht dat de manager niet alleen snapt wat er gebeurt, maar het ook daadwerkelijk begrijpt.

Wij zijn FD Gazelle 2017!

Voor de tweede keer op een rij mogen wij onszelf een 'FD Gazelle' noemen. Gisteren waren wij, net als vorig jaar, één van de genomineerden voor de FD Gazelle Award en waren we met een aantal collega's aanwezig bij de uitreiking.

Bedrijfsprocessen verbeteren

Bij het verbeteren van bedrijfsprocessen zijn er 3 drijvende krachten die belangrijk zijn om te controleren of deze in de juiste balans aanwezig zijn: kunnen, weten en willen. Het vormen de randvoorwaarden om tot succesvol veranderen te komen en misschien wel belangrijker, veranderingen die duurzaam zijn.

Lean Six Sigma Groep 5 jaar!

In september bestaan we 5 jaar! Een mooi moment voor ons om stil te staan bij de stappen die we als organisatie hebben gezet met al onze klanten.

Lean voor Gemeenten

Slimmer werken met betrokken en verantwoordelijke medewerkers. Hiervoor is Lean in de gemeentelijke praktijk een beproefde methode. Benieuwd hoe andere gemeenten dit doen en wat de laatste actuele ontwikkelingen zijn?

De praktijkopdracht Lean Six Sigma Green Belt

Bij Lean Six Sigma Groep leggen we de focus van onze trainingen op het in praktijk brengen van de theorie. Uiteindelijk gaat het er daarbij om dat je een verbeterproject daadwerkelijk uitvoert. 

Hanzehogeschool Groningen wordt steeds leaner

Medewerkers van Financieel Economische Zaken (FEZ) en vooral van Informatisering van de Hanzehogeschool Groningen mochten woensdag 19 juli na een aantal maanden trainen en oefenen hun Lean Six Sigma certificaten in ontvangst nemen.

De gouden tip voor het uitvoeren van een Green Belt project

In deze blog wil ik jullie graag meenemen in de wondere wereld van projecten die voldoen aan het Green Belt niveau. In de opleiding adviseer ik onze deelnemers altijd om een “klein” project te doen en daag ik hen uit met een zo klein project te komen dat ik het “te klein” vind.

Lean methode: Hoe streef je naar perfectie?

Regelmatig vragen familie en vrienden aan mij, wat is Lean nou precies? Ik heb er wel van gehoord, maar kun je me nu eens uitleggen wat het is. Uitleggen kan ik het best, dat doe ik immers regelmatig in een van onze trainingen zoals de Green Belt training.

Kortingen op Lean Six Sigma zomeropleidingen

De zomer komt er weer aan, voor velen een moment om op vakantie te gaan. Het is ook een goede periode om in jezelf te investeren. Daarom bieden wij 5% korting aan op onze Lean Six Sigma zomeropleidingen zodat je na de zomer vol energie kan gaan verbeteren. 

Deel je kennis bij Leanspiratie

Eens per kwartaal organiseren wij een Leanspiratie event. Leanspiratie is bedoeld om oud cursisten en klanten te inspireren om het Lean gedachtengoed toe te passen in verschillende organisaties. Het is een netwerk van alumni dat verbindt en inspireert zodat ideeën worden opgedaan om Lean verder toe te passen en toegevoegde waarde centraal te stellen.

Wij scoren een 9,1 op Springest!

Op de vergelijkingswebsite Springest scoren wij gemiddeld een 9,1 op 80 ervaringen! Heb je interesse in één van onze opleidingen maar wil je eerst weten hoe anderen het bij ons hebben ervaren? Bekijk deze ervaringen

Leanspiratie: een bezoek aan de Sloecentrale

Op vrijdag 26 mei 2017 organiseren wij een bedrijfsbezoek bij de Sloecentrale in Vlissingen. Tijdens deze Leanspiratie bijeenkomst neemt Martin Jongepier, plant manager van deze centrale, ons mee in Continu Verbeteren binnen deze organisatie.

Incompany-training met Agile en Scrum

Lean Six Sigma Groep biedt diverse incompany trainingen bij bedrijven en instanties. Onze incompany trainingen zijn op maat gemaakt en voldoen aan de exacte vraag van onze opdrachtgevers. Eén van onze opdrachtgevers is Talent&Pro; een detacheringsbedrijf in de financiële sector.

Orange Belt, een goede basis van Lean Six Sigma

De Lean Six Sigma Orange Belt is bedoeld voor medewerkers die volop meewerken in of leiding geven aan een project dat de Lean methodiek volgt. Maar, wat brengt een Lean Six Sigma Orange Belt training mij dan? Een veel gestelde vraag.

Hoe zit Lean Six Sigma certificering in elkaar?

Welke certificeringen zijn er en hoe werkt dat nou precies met de Lean Six Sigma Groep certificeringen? Lean en Six Sigma zijn van oorsprong twee verschillende methodieken die tegenwoordig gecombineerd gebruikt worden. Het idee om gebruikers van de methodiek te certificeren komt bij Six Sigma vandaan.

Leanspiratie event op woensdag 29 maart

De volgende Leanspiratie-bijeenkomst is een workshop Management van Motivatie op woensdag 29 maart tussen 17.30 uur en 20.00 uur. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd op ons kantoor aan de Regulusweg 11-5, in Den Haag.

Communicatie als katalysator voor je verbetercultuur

Er kan van alles in de weg staan om je organisatiecultuur succesvol te transformeren tot een cultuur waar Lean centraal staat. Neem nou de communicatie. Je zou kunnen zeggen dat een organisatie goed is als de kwaliteit van de onderlinge communicatie.

Vragen bij het Black Belt examen

Een groot deel van de deelnemers aan Lean Six Sigma trainingen heeft de ambitie om zich op termijn te laten certificeren als Lean Six Sigma Green Belt of Lean Six Sigma Black Belt. Maar hoe ziet het certificeringstraject eruit? En hoe bereid je jezelf voor op het examen?

Kennismaken met Lean Six Sigma: Yellow Belt

Binnen Lean Six Sigma zijn er verschillende opleidingsniveaus die min of meer synchroon lopen aan de kleuren van de banden bij Judo. Zoals je bij Judo na de witte band als beginner opgaat voor de gele band, zo start je ook bij Lean Six Sigma met de Yellow Belt.