fbpx

Virtuele trainingen

E-learning, Virtual Classroom, virtuele trainingen, e-coaching, blended learning of simpel gezegd vanuit thuis leren. Met onze online trainingen is dit mogelijk en leer je alles over Lean, Agile en Six Sigma in een online leslokaal.

In plaats van een trainer voor een groep, staat de trainer nu voor een webcam. En in plaats van het zitten op één van onze locaties, kun jij de training vanaf iedere locatie volgen. Even wennen zou je zeggen, maar uit onze ervaringen blijkt dat de online omgeving van Lean Six Sigma Groep cursisten dezelfde leuke en interactieve ervaring geeft als onze ‘real life’ trainingen.

Online leslokaal

In onze online omgeving luister je, net als in de ‘real life’ trainingen, mee naar de verhalen van de trainer, wissel je ervaringen uit met medecursisten, werk je opdrachten uit in groepjes of stel je al je vragen aan de trainer. Daarnaast hebben wij onze praktijksimulaties aangepast zodat deze online uit te voeren zijn. Kortom, dezelfde ervaring in een ander jasje.

Hoe werkt het?

De omgeving is makkelijk toegankelijk, je ontvangt een link waarmee je in de omgeving terecht kunt. Het enige wat je nodig hebt om in onze online omgeving te komen is een laptop, mobiel of tablet met een internetverbinding, een camera en een microfoon. Je hoeft geen account aan te maken en bent niet verplicht extra software te installeren.

Trainingsruimte voor virtuele trainingen

Veelgestelde vragen

Is een online training net zo effectief als een ‘real life’-training?

Een virtuele training is net zo effectief als een ‘real life’ omgeving. Onze trainers hebben ruime ervaring in het op afstand coachen en trainen en onze online omgeving biedt alle tools die de trainers ook gebruiken in hun reguliere trainingen. Zij kunnen alles op hun scherm delen, denk hierbij aan presentatieslides, filmpjes, voorbeeldprojecten en nog veel meer. Ook hebben zij tekensoftware tot hun beschikking waardoor zij onderwerpen, net als op een flip, verder kunnen toelichten. Als deelnemer kun je daarnaast in ‘aparte ruimtes’ samenwerken in subgroepen en kun je onderling schermen en documenten delen. Je leerervaring zal hierbij niet verschillen van een ‘real life’ training.

Heb ik echt alleen een laptop, mobiel of tablet nodig?

Ja, je hebt enkel een laptop, mobiel of tablet nodig. Wel moeten deze apparaten een werkende camera en microfoon hebben. Via ons ontvang je een deelnamelink via de mail die je brengt naar de online omgeving. Als je op de link klikt, krijg je de optie om de training in de browser of via een lokale app te volgen. Als de training afgelopen is, sluit je simpelweg je programma of de app.

Hoe werkt het met de certificering online?

De certificering werkt hetzelfde als onze reguliere trainingen. Na afloop van de training ontvang je een deelnamecertificaat. Deze krijg je thuis toegestuurd.

Overige vragen

Mocht je vragen hebben over de virtuele trainingen, stuur ons dan een privéberichtje via social media of neem even contact via e-mail. Wil je een online training volgen, houdt dan onze feed in de gaten voor de online trainingen die je kunt volgen de komende tijd en schrijf je in via onze website.

Ervaringen van deelnemers

Benieuwd hoe deelnemers de virtuele trainingen ervaren? Hier lees je een greep uit de positieve reacties en ervaringen die wij van onze deelnemers krijgen.

“De trainer is prima te verstaan, fijn dat er ruimte is voor vragen en eigen inbreng.”

​”Deze methode werkt prima, voor mij gelijk als we wel bij elkaar gekomen zouden zijn.”

“Super tof dat Lean Six Sigma Groep dit georganiseerd heeft.”

​”Alle informatie die je nodig had was snel beschikbaar.”

“De korte pauzes zorgde bij mij voor een goede concentratie.”

“Vond het een erg interessante training gisteren, dankjewel Ward!”

“De training was goed te volgen op afstand. “

“Gestructureerd, geen afleiding en alsnog ruimte om vragen te stellen. Werkt goed voor statistiek. “

“De manier van communiceren ging erg goed. Screen sharen was ook erg handig en werkte goed.”

“Het was een interactieve en leerzame sessie. Ik vond vooral de voorbeelden goed.”

“De opleiding was heel goed te volgen, mede ook door jouw professionaliteit en discipline met betrekking tot de ‘mute’ functie en de ‘break-out’ sessies. Het was zelfs mogelijk om in kleine groepjes opdrachten uit te voeren, geluid en beeld waren prima. Een aanrader, zeker in deze bizarre tijden. Top!”

“Fijn om met de inhoud verder te kunnen, zo kan je het ook weer eerder toepassen in de praktijk. Daarnaast een welkome afwisseling van je dagelijkse werkzaamheden die je nu in je eentje uitvoert thuis.”

“Ik vond het heel fijn om alle gegevens op voorhand te krijgen, zodat ik alvast de app kon downloaden en uitproberen. Een fantastisch gebruik van IT middelen. Echt lean!!”

“De mogelijkheden van dit programma zorgen ervoor dat je niets mist ten opzichte van een fysieke training. Tijdens de training kon ik de andere deelnemers, de trainer en zijn scherm goed zien. Op het scherm van de trainer was de presentatie of een tekenprogramma goed te zien. Met het tekenprogramma maakt de trainer de concepten en theorieën visueel, zodat je instructies nog beter kunt volgen. Tevens was er veel ruimte om je vragen te stellen en wordt er regelmatig een korte pauze gehouden om een kopje koffie te halen en/of de benen te strekken.

► Schrijf je Direct in!