Lean Six Sigma Green Belt training

Praktijkgericht ontwikkelen tot procesverbeteraar!
€ 3.095,- 7 dagen
Inclusief :
Trainingsmateriaal, 2 Coachingsmomenten, Locatie, Catering en Certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (BTW vrij mogelijk indien van toepassing), Praktijkcertificering en Examen

Klantwaardering

9,3


  Vul je gegevens in

  Je naam
  Je telefoonnummer
  Je e-mail adres

  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  Green Belt training bij Lean Six Sigma Groep

  Verbeteringen begeleiden als Green Belt professional

  Je ontwikkelt tijdens de Green Belt training competenties om verbetertrajecten te leiden en veranderingen te borgen. Na afloop van de Green Belt training ben je in staat om als projectleider verbeterprojecten binnen je organisatie uit te voeren. Kortom, een praktische opleiding die je direct in je eigen werkomgeving kunt toepassen.

  Je leert hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren door problemen in processen op te sporen, te analyseren en te reduceren. Het gaat niet alleen om besparen maar ook om processen alleen datgene te laten doen waar de klant voor betaalt. De toegevoegde waarde voor de klant staat hierbij centraal. Met die visie vereenvoudig je processen en bereik je een grotere klanttevredenheid. Dit is essentieel voor iedereen in een organisatie!

  LSSG EN STAP-BUDGET
  Ontvang tot wel €1.000,- opleidingsbudget van de overheid via het STAP-budget. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode.

  Voor wie is de Green Belt opleiding bedoeld?

  De Green Belt opleiding is bedoeld voor (aankomende) projectleiders van verbeterprojecten, managers en adviseurs die aan de slag willen met Lean Agile en Six Sigma. Eigenlijk is het interessant voor iedereen die processen binnen organisaties wil verbeteren.

  Na afronding ben je als Green Belt zelfstandig in staat om een verbeterproject uit te voeren. Een Green Belt werkt projectmatig aan procesverbeteringen en veranderprocessen binnen de organisatie. Van een Green Belt wordt een concrete en aantoonbare verbetering verwacht. Voor deze Green Belt training is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is het niveau van de Green Belt vergelijkbaar met HBO-niveau.

  Hoelang duurt de Green Belt opleiding?

  De duur van de reguliere Green Belt training is 7 dagen of 56 uur, verdeeld over een periode van ongeveer twee maanden en 3 blokken. De trainingstijden zijn van 09:00 – 17:00 uur. Tussen elk van de opleidingsblokken zal gewerkt worden aan opdrachten. Deze nemen elk ongeveer een halve dag in beslag of 12 uur in totaal. De opdrachten zijn er vooral op gericht om als Green Belt in de eigen werkomgeving succesvol en praktisch aan de slag te gaan met een verbeterproject.

  Na afronding van de Green Belt training kan een deelnemer het Green Belt examen volgen. De voorbereiding hierop wisselt per deelnemer. Wij gaan er vanuit dat er ongeveer 12 uur aan examenvoorbereiding nodig is om het Green Belt examen succesvol af te ronden.

  Er is ook een bootcamptraining van 5 aaneengesloten dagen met minder aandacht voor de projecten waarin je in alle theorie achter elkaar krijgt.

  Lean Six Sigma Black Belt Remco geeft training voor de Green Belt opleiding

  Wat leer je tijdens de Green Belt training?

  Tijdens de Green Belt training krijg je een gereedschapskist vol met tools die je helpen om een groep mensen, afdeling of organisatie een flinke stap verder te helpen. Die tools werken in alle soorten organisaties en zijn van blijvende waarde. Ze helpen je niet alleen in je huidige baan, maar ook in het werk dat je misschien over een paar jaar wilt doen.

  De Green Belt training bestaat uit een combinatie van theorie en toepassen in de praktijk. We werken veel met voorbeelden en praktijksituaties van onszelf en van jou. Op die manier komt de theorie tot leven en kun je dit steeds beter plaatsen in je eigen situatie.

  Gedurende de Green Belt training doorlopen we drie trechters: Van het gedefinieerde probleem gaan we via de gevonden oorzaken naar de beste oplossing. De trechters zijn gekoppeld aan de structuur van Lean Six Sigma. Deze bestaat uit de stappen Define, Measure, Analyse, Improve, Control (DMAIC).

  Op hoofdlijnen ziet de inhoud van het 7-daagse programma er als volgt uit:


  Introductie & Define (2 dagen)

  • Introductie met in het bijzonder: Wat is Lean, Wat is Six Sigma, Wat is Agile? en hoe versterken deze methoden elkaar?
  • Veranderkunde bij verbeterprojecten.
  • Change Management en verbeterprogramma’s.
  • Define: wie is de klant, wat vindt hij belangrijk, welk proces hoort hierbij en hoe leggen we de uitkomsten vast?

  Measure & Analyse (2 dagen)

  • Measure: bepalen en uitvoeren van een meting, uitvoeren van een meetsysteem analyse, vaststellen van de grootte van het probleem.
  • Analyse: bepalen veroorzakers van het probleem, data & proces analyse, vaststellen grootste veroorzakers.
  • Van data naar inzicht.

  Improve & Control en afsluiting (3 dagen)

  • Improve: oplossingen zoeken voor de veroorzakers, selectie van de beste oplossing, implementeren van de oplossing in de praktijk.
  • Control: borgen van de doorgevoerde oplossing, blijvende meting inrichten, bepalen resultaat.
  • Leer de verandering te begeleiden door draagvlak te creëren en verbeteringen te borgen in de organisatie.
  • Afsluiting met een supersamenvatting en proefexamen.

  Na de Green Belt opleiding volgt het examen en plannen we een coaching gesprek om je verder te ondersteunen in jouw verbeterproject.

  Welke varianten zijn er?

  De Nederlandstalige Green Belt opleiding bieden we in 2 varianten aan:

  • De 7-daagse variant is onze meest complete Green Belt training en raden we aan voor de meeste deelnemers. We leren je in 7 dagen de Lean Agile en Six Sigma methode te ervaren en doorleven. We besteden veel tijd aan eigen ervaringen en projecten van de deelnemer. Hierbij ga je voor de Lean Six Sigma Green Belt.
  • De 5-daagse Green Belt bootcamp heeft de kortste doorlooptijd. Hierin behandelen we hetzelfde curriculum als de 7-daagse variant in een hoger tempo en zonder aandacht voor projecten in de training. Ook zijn er aanvullende opdrachten om in je eigen tijd aan te werken.

  Certificaat Lean Six Sigma Green Belt training

  Lean Six Sigma Groep is door LCS, IASSC, CRKBO, NRTO en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoen wij aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd.

  Lean Six Sigma Groep is door IASSC, ASQ, LCS en CEDEO geaccrediteerd.

  Na afloop van de Green Belt training ontvang je een LCS Lean Six Sigma Groep certificaat van deelname. Het is ook mogelijk om volledig praktijk gecertificeerd te worden als Green Belt. Hiervoor gelden de volgende eisen:

  1. Het certificaat van deelname. Deze behaal je door de volledige training te volgen, je mag maximaal 1 dag missen.
  2. Theorie-examen. Kennis van de theorie toon je aan door het behalen van het theorie-examen dat uit multiple choice en open vragen bestaat.
  3. Praktijkopdracht. Je voert, als projectleider van een verbeterteam, een Lean Six Sigma praktijkopdracht uit in een organisatie. Hierbij gaat het erom dat je aantoont dat je een proces kunt analyseren en verbeteringen kunt implementeren met een aantoonbaar resultaat. Het project wordt getoetst door een Black Belt van Lean Six Sigma Groep. Na het succesvol afronden van het project ontvang je een volwaardig LCS Lean Six Sigma Groep Green Belt Certificaat.

  KPN Green Belt training - September - 2019


  Ervaringen

  Maarten Beisterveld - Green Belt -

  Prima training, duidelijke uitleg met goede oefeningen om het geleerde meteen in praktijk te brengen. De trainingslocatie in Doorn was ook fijn vanwege de mooie ligging, de verschillende ruimten om met de teams te kunnen bespreken en ook de heerlijke lunches. Ik heb heel veel geleerd en kan nu op mijn werk aan de slag met de processen.

  Bekijk alle reviews >

  Trainingsdata

  13 april 2023
  5 dagen
  Zwolle
  € 2.275 excl btw
  13 april 2023
  7 dagen
  Amsterdam
  € 3.095 excl btw
  08 mei 2023
  7 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 3.095 excl btw
  31 mei 2023
  7 dagen
  Den Haag
  € 3.095 excl btw
  15 juni 2023
  7 dagen
  Amsterdam
  € 3.095 excl btw

  Onze Green Belt varianten

  LEAN SIX SIGMA
  7 dagen

  7-daagse variant waarbij theorie en praktijk samen kunnen worden toegepast.

  BOOTCAMP
  5 dagen

  5-daagse training waarbij alle theorie in een week langs komt.

  Vragen?

  Neem dan contact op met
  Boris Oudmaijer
  Lean Six Sigma Black Belt Consultant