Lean Six Sigma Green Belt training

Leer een verbeterproject te begeleiden
€ 2.795,- 7 dagen
Inclusief :
Trainingsmateriaal, 2 Coachingsmomenten, Locatie, Catering en Certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (BTW vrij mogelijk indien van toepassing), Praktijkcertificering en Examen

Klantwaardering

9,3


  Vul je gegevens in

  Je naam
  Je telefoonnummer
  Je e-mail adres

  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  Green Belt

  Leer verbeteringen begeleiden op Green Belt niveau

  Je ontwikkelt tijdens de Green Belt training competenties om verbetertrajecten te leiden en veranderingen te borgen. Na afloop van de training ben je in staat om als projectleider verbeterprojecten binnen je organisatie uit te voeren. Kortom, een praktische opleiding die je direct in je eigen werkomgeving kunt toepassen.

  Je leert hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren door problemen in processen op te sporen, te analyseren en te reduceren. Het gaat niet alleen om besparen maar ook om processen alleen datgene te laten doen waar de klant voor betaalt. De toegevoegde waarde voor de klant staat centraal. Met die visie vereenvoudig je processen en bereik je een grotere klanttevredenheid.

  LSSG EN CORONA
  Je kan bij ons alle trainingen zowel online als op locatie volgen. Dit is standaard voor elke training, ongeacht de locatie aanduiding.

  Voor wie is de Green Belt opleiding bedoeld?

  Deze training is erop gericht je op te leiden tot Green Belt. Na afronding ben je als Green Belt zelfstandig in staat om een eerste verbeterproject uit te voeren. Een Green Belt werkt projectmatig aan procesverbeteringen en veranderprocessen binnen de organisatie. Van een Green Belt wordt een concrete en aantoonbare verbetering verwacht.

  De Green Belt opleiding is bedoeld voor projectleiders van verbeterprojecten, managers en adviseurs die aan de slag willen met Lean, Agile en Six Sigma. Voor deze Green Belt training is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is het niveau van deze training vergelijkbaar met HBO-niveau.

  Hoelang duurt de Green Belt opleiding?

  De duur van de reguliere training is 7 dagen of 56 uur, verdeeld over een periode van ongeveer twee maanden en 3 blokken. De trainingstijden zijn van 09:00 – 17:00 uur. Tussen elk van de opleidingsblokken zal gewerkt worden opdrachten. Deze nemen elk ongeveer een halve dag in beslag of 12 uur in totaal. De opdrachten zijn er vooral op gericht om in de eigen werkomgeving succesvol en praktisch aan de slag te gaan met een verbeterproject. Na afronding van de training kan een deelnemer het Green Belt examen volgen. De voorbereiding hierop wisselt per deelnemer. Wij gaan er vanuit dat er ongeveer 12 uur aan examenvoorbereiding nodig is om het examen succesvol af te ronden.

  Ook is er een bootcamptraining van 5 aaneengesloten dagen met minder aandacht voor de projecten, maar alle theorie achter elkaar.

  Lean Six Sigma Black Belt Remco geeft training voor de Green Belt opleiding

  Wat leer je tijdens de training?

  De Green Belt training bestaat uit een combinatie van theorie en toepassen in de praktijk. We werken veel met voorbeelden en praktijksituaties van onszelf en van jou. Op die manier komt de theorie tot leven en kun je dit steeds beter plaatsen in je eigen situatie. Op hoofdlijnen ziet de inhoud van het 7-daagse programma er als volgt uit:

  Voorbereidingsopdracht: ‘Op zoek naar een verbeterproject

  Blok 1:

  • Introductie met in het bijzonder: Wat is Lean, Wat is Six Sigma, Wat is Agile? en hoe versterken deze methoden elkaar?
  • Define: wie is de klant, wat vindt hij belangrijk, welk proces hoort hierbij en hoe leggen we de uitkomsten vast?

  Voorbereidingsopdracht: ‘Doorlopen van de Define fase voor het verbeterproject en het presenteren van de resultaten

  Blok 2:

  • Measure: bepalen en uitvoeren van een meting, uitvoeren van een meetsysteem analyse, vaststellen van de grootte van het probleem.
  • Analyse: bepalen veroorzakers van het probleem, data & proces analyse, vaststellen grootste veroorzakers.

  Voorbereidingsopdracht ‘Uitvoeren van de Measure fase en daarbij presenteren van de nulmeting‘ (value stream map en proces meting).

  Blok 3:

  • Improve: oplossingen zoeken voor de veroorzakers, selectie van de beste oplossing, implementeren van de oplossing in de praktijk.
  • Control: borgen van de doorgevoerde oplossing, blijvende meting inrichten, bepalen resultaat.
  • Leer de verandering te begeleiden door draagvlak te creëren en verbeteringen te borgen in de organisatie.
  • Examenvoorbereiding

  Na de opleiding volgt het examen en plannen we een coaching gesprek om het verbeterproject voort te zetten.

  Welke varianten zijn er?

  De Nederlandstalige Green Belt opleiding bieden we in 2 varianten aan:

  • De 7-daagse variant is onze meest complete training en raden we aan voor de meeste deelnemers. We leren je in 7 dagen de Lean Agile en Six Sigma methode te ervaren en doorleven. We besteden veel tijd aan eigen ervaringen en projecten van de deelnemer. Hierbij ga je voor de Lean Six Sigma Green Belt.
  • De 5-daagse bootcamp heeft de kortste doorlooptijd. Hierin behandelen we hetzelfde curriculum als de 7-daagse variant in een hoger tempo en zonder aandacht voor projecten in de training. Ook zijn er aanvullende opdrachten om in je eigen tijd aan te werken.

  Certificaat Lean Six Sigma Green Belt training

  Na afloop van de Green Belt training ontvang je een LCS Lean Six Sigma Groep certificaat van deelname. Het is ook mogelijk om volledig praktijk gecertificeerd te worden als Green Belt. Hiervoor gelden de volgende eisen:

  1. Het certificaat van deelname. Deze behaal je door de volledige training te volgen, je mag maximaal 1 dag missen.
  2. Theorie-examen. Kennis van de theorie toon je aan door het behalen van het theorie-examen dat uit multiple choice en open vragen bestaat.
  3. Praktijkopdracht. Je voert, als projectleider van een verbeterteam, een Lean Six Sigma praktijkopdracht uit in een organisatie. Hierbij gaat het erom dat je aantoont dat je een proces kunt analyseren en verbeteringen kunt implementeren met een aantoonbaar resultaat. Het project wordt getoetst door een Black Belt van Lean Six Sigma Groep. Na het succesvol afronden van het project ontvang je een volwaardig LCS Lean Six Sigma Groep Green Belt Certificaat.

  KPN Green Belt - September - 2019

  Ervaringen

  Maarten Beisterveld - Green Belt -

  Prima training, duidelijke uitleg met goede oefeningen om het geleerde meteen in praktijk te brengen. De trainingslocatie in Doorn was ook fijn vanwege de mooie ligging, de verschillende ruimten om met de teams te kunnen bespreken en ook de heerlijke lunches. Ik heb heel veel geleerd en kan nu op mijn werk aan de slag met de processen.

  Bekijk alle reviews >

  Trainingsdata

  08 juli 2021
  5 dagen
  Den Haag
  € 1.995 excl btw
  20 augustus 2021
  5 dagen
  Amsterdam
  € 1.995 excl btw
  13 september 2021
  5 dagen
  Leeuwarden
  € 1.995 excl btw
  06 december 2021
  5 dagen
  Eindhoven
  € 1.995 excl btw
  02 september 2021
  7 dagen
  Den Haag
  € 2.795 excl btw

  Onze Green Belt varianten

  LEAN SIX SIGMA
  7 dagen

  7-daagse variant waarbij theorie en praktijk samen kunnen worden toegepast.

  BOOTCAMP
  5 dagen

  5-daagse training waarbij alle theorie in een week langs komt.