Lean Six Sigma Green Belt opleiding

Praktijkgericht ontwikkelen tot procesverbeteraar!
€ 3.095,- 7 dagen
Inclusief :
Trainingsmateriaal, 2 Coachingsmomenten, Locatie, Catering en Certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (BTW vrij mogelijk indien van toepassing), Praktijkcertificering en Examen


  Vul je gegevens in

  Je naam
  Je telefoonnummer
  Je e-mail adres

  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  Green Belt training bij Lean Six Sigma Groep

  Inhoudsopgave

  1. Word een Green Belt professional
  2. Voor wie is de Green Belt opleiding bedoeld?
  3. Hoelang duurt de Green Belt opleiding?
  4. Wat leer je tijdens de Green Belt training?
  5. Welke varianten zijn er?

  Word een Green Belt professional

  Een Green Belt is een projectleider in verbeterprojecten binnen een organisatie. In de Green Belt training ontwikkel je competenties om verbeterprojecten zelfstandig te leiden en deze veranderingen ook te borgen. Na afloop van de Green Belt Training ben je in staat om verbeterprojecten uit te voeren binnen een organisatie. Het is een praktische opleiding waarin je leert om zaken in de eigen werkomgeving toe te passen.

  Tijdens de Green Belt opleiding leer je hoe bedrijfsprocessen te verbeteren door problemen in processen op te sporen, te analyseren en te reduceren. Hierbij staat niet alleen het proces centraal, maar ook juist de wens van de klant. Eén van de uitgangspunten is om het proces zo in te richten dat het alleen doet waar de klant voor betaald. Het dient een toegevoegde waarde voor de klant te zijn. Met die visie vergroot je niet alleen de klanttevredenheid, maar vereenvoudig je ook processen binnen de organisatie.

  Voor wie is de Green Belt opleiding bedoeld?

  In de Green Belt opleiding leer je om verbeterprojecten op te pakken. De opleiding is dus voor (toekomstige) projectleiders van verbeterprojecten, managers en adviseurs die aan de slag willen met Lean Agile en Six Sigma. Iedereen die met processen binnen organisaties aan de slag wil gaan.

  Na afloop van de Green Belt training ben je zelfstandig in staat verbeterprojecten uit te voeren. Als Green Belt werk je projectmatig aan verbeterinitiatieven; procesverbeteringen en veranderprocessen, binnen de organisatie. Hierbij wordt verwacht dat je als Green Belt een concrete en aantoonbare verbetering beoogt voor het verbeterinitiatief.

  Hoelang duurt de Green Belt opleiding?

  De Green Belt training duurt 7 dagen ofwel ongeveer 56 uur. Deze zijn verdeeld over een periode van twee maanden, waarbij de 7-daagse training opgedeeld is in 3 blokken. De tijden van de training zijn van 09:00-17:00 uur. Tussen de blokken door kan er gewerkt te worden aan een praktijkopdracht, gekoppeld aan een eigen Green Belt project. Deze opdrachten zijn er voor de toepassing in jouw eigen organisatie of omgeving om zo succesvol en praktisch aan de slag te gaan met een verbeterproject.

  Afsluitend aan de training is het mogelijk een Green Belt examen te doen en om zo de theorie certificering te behalen. Het is persoonsgebonden hoeveel voorbereiding hier aan vooraf gaat: als je de training goed gevolgd en begrepen hebt zal dit niet veel zijn. Het is namelijk een open boek examen en gaat vooral om begrip en toepassing.

  Lean Six Sigma Black Belt Remco geeft training voor de Green Belt opleiding

  Wat leer je tijdens de Green Belt training?

  Gedurende de training krijg je verschillende tastbare tools mee die helpen om een groep mensen, afdeling of organisatie een flinke stap verder te helpen in continu verbeteren. Deze tools zijn toepasbaar bij alle soorten organisaties en processen, ongeacht in welke branche je werkzaam bent. Zo heb je aan het eind een eigen Lean Six Sigma gereedschapskist om binnen een organisatie toe te passen. Deze tools hebben te maken met het oppakken van een verbetering in de organisatie om van een probleem naar oorzaken hiervan naar oplossingen hiervan te gaan.

  De Lean Six Sigma Greenbelt training is een combinatie van theorie en de toepassing in de praktijk. Tijdens de training wordt er veel met voorbeelden en praktijksituaties gewerkt van de groep zelf, en er is zo veel ruimte voor eigen inbreng. Dit om het voor eenieder tastbaar te maken. Zo komt de theorie tot leven en kun je dit steeds beter plaatsen in eigen situatie.

  De Lean Green Belt Six Sigma training is opgesteld aan de hand van de structuur van Lean Six Sigma. Deze bestaat uit de stappen Define, Measure, Analyse, Improve en Control (DMAIC). Samenvattend doorlopen we drie trechters. We beginnen met het definiëren van het probleem, waarna er via de gevonden oorzaken naar de beste oplossing gewerkt wordt. Deze wordt vervolgens geïmplementeerd, en de training brengt je bij hoe de verandering hierna te borgen.

  Op hoofdlijnen ziet de inhoud van de 7-daagse training er als volgt uit:


  Introductie & Define (2 dagen)

  • Introductie met in het bijzonder: Wat is Lean, Wat is Six Sigma, Wat is Agile? en hoe versterken deze methoden elkaar?
  • Veranderkunde bij verbeterprojecten.
  • De fases van een verbetertraject volgens de Define, Measure, Analyse, Improve & Control (DMAIC).
  • Define: wie is de klant, wat vindt hij belangrijk, welk proces hoort hierbij en hoe leggen we de uitkomsten vast?

  Measure & Analyse (2 dagen)

  • Measure: bepalen en uitvoeren van een meting, uitvoeren van een meetsysteem analyse, vaststellen van de grootte van het probleem.
  • Analyse: bepalen veroorzakers van het probleem, data & proces analyse, vaststellen grootste veroorzakers.
  • Van data naar inzicht.

  Improve & Control en afsluiting (3 dagen)

  • Improve: oplossingen zoeken voor de veroorzakers, selectie van de beste oplossing, implementeren van de oplossing in de praktijk.
  • Control: borgen van de doorgevoerde oplossing, blijvende meting inrichten, bepalen resultaat.
  • Leer de verandering te begeleiden door draagvlak te creëren en verbeteringen te borgen in de organisatie.
  • Afsluiting met een supersamenvatting en een Green Belt oefenexamen.

  Na afloop van de training volgt, mits daarvoor gekozen is, het Green Belt examen. Green Belt examen bestaat uit zowel open als multiple choice vragen. Gedurende de Green Belt praktijkopdracht is het mogelijk om coaching momenten in te plannen met de desbetreffende trainer.

  Welke varianten zijn er?

  De Lean Six Sigma Green Belt opleiding bieden wij in verschillenden varianten en vormen aan. Hieronder het overzicht

  • Lean Six Sigma Green Belt – 7-daagse:

  De 7-daagse variant van de Lean Six Sigma Green Belt is de meest complete Green Belt training. Deze training raden we voor de meeste deelnemers aan. We leren je in 7 dagen de Lean Agile en Six Sigma methode te ervaren en doorleven. Hierbij besteden we veel tijd aan praktische voorbeelden, eigen ervaringen en projecten van de deelnemer. Deze training wordt gegeven in 3 blokken van twee of drie dagen waartussen tijd zit om de stof in de praktijk toe te passen. Hierdoor is de combinatie tussen theorie en praktijk optimaal.

  • Lean Six Sigma Green Belt Bootcamp – 5-daagse:

  De 5-daagse Green Belt bootcamp bevat hetzelfde curriculum als de 7-daagse Green Belt. Echter in een hoger tempo en in vijf dagen achter elkaar. Met minder aandacht voor praktijk en projecten in de training. Hierbij zullen er aanvullende opdrachten aangereikt worden om in eigen tijd aan te werken.

  • Lean Six Sigma Green Belt Thuisstudie:

  De Lean Six Sigma Green Belt Thuisstudie bevat hetzelfde curriculum als de gewone Lean Six Sigma Greenbelt. Echter bestudeer je de stof in eigen tijd via een e-learning met uitleg van onze trainers en oefeningen tussendoor. Het bestuderen van deze stof, en het maken van de bijbehorende opdrachten, zijn vrij in eigen tijd in te plannen op ieder gewenste locatie. De lengte van deze thuisstudie is dan ook variabel. Naar verwachting is de tijdsspanne die je kwijt bent aan het zelf bestuderen en doorlopen van de stof 7 tot 9 dagdelen gevolgd door een praktijkdag.

  Bij de thuisstudie is de terugkomdag een vast onderdeel. Deze duurt van 09:00-17:00 uur. Deze praktijkdag vindt plaats op de dag weergegeven bij de aanmelding. Na betaling maar uiterlijk vier weken voor de praktijkdag worden de inloggegevens van de online leeromgeving waar het trainingsmateriaal op te vinden is gedeeld.

  Wat kost een Lean Green Belt training?

  De Green Belt kosten die bij de training komen kijken verschillen. Zie hiervoor onderstaand overzicht.

  Wat kost een Lean Six Sigma Green Belt? - Lean Six Sigma Groep

  Certificaat Lean Six Sigma Green Belt opleiding

  Lean Six Sigma Groep is door LCS, IASSC, CRKBO, NRTO en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoen wij aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd. Na het volgen van deze training ontvang je een Green Belt certificaat.

  LCS Lean Six Sigma - Lean Six Sigma Groep                IASSC - Lean Six Sigma Groep                 CRKBO - Lean Six Sigma Groep                 NRTO - Lean Six Sigma Groep                 CEDEO - Lean Six Sigma Groep

  Bij afronding van de training volgt een LCS Lean Six Sigma Groep certificaat van deelname. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om volledig praktijk gecertificeerd te worden als Green Belt. Hierbij gelden de volgende eisen:

  1. Het certificaat van deelname: Het certificaat van deelname na afronding van de volledige training. Hierbij mag maximaal 1 dag van de training gemist zijn.
  2. Theorie-examen: Dit examen bestaat uit zowel multiple choice als open vragen.
  3. Praktijkopdracht: Als projectleider van een verbeterteam wordt een Lean Six Sigma praktijkopdracht in een organisatie uitgevoerd. Middels deze praktijkopdracht wordt aangetoond dat je een proces kunt analyseren en verbeteringen kunt implementeren met een aantoonbaar resultaat. De praktijkopdracht wordt door een Black Belt van Lean Six Sigma Groep getoetst. Bij succesvolle afronding van het project volgt een volwaardig LCS Lean Six Sigma Groep Green Belt Certificaat.

  KPN Green Belt training - September - 2019

  Nieuwsgierig naar meer?

  In onderstaand formulier kun je de brochure downloaden van de Lean Six Sigma Green Belt training. Hierin vind je uitgebreidere informatie terug over de training. Mochten er hierna nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

  Ervaringen

  Maarten Beisterveld - Green Belt -

  Prima training, duidelijke uitleg met goede oefeningen om het geleerde meteen in praktijk te brengen. De trainingslocatie in Doorn was ook fijn vanwege de mooie ligging, de verschillende ruimten om met de teams te kunnen bespreken en ook de heerlijke lunches. Ik heb heel veel geleerd en kan nu op mijn werk aan de slag met de processen.

  Bekijk alle reviews

  F.A.Q.

  Wat is een Green Belt training?

  Een Green Belt training is een training die je opleidt tot Lean Six Sigma Green Belt. Je leert aan de hand van de Lean Agile en Six Sigma methode hoe je als projectleider verbeterprojecten in jouw organisatie te leiden. Hierbij analyseer je het proces, en implementeer je verbeteringen met een aantoonbaar resultaat.

  Wat is de Green Belt?

  Een Green Belt is iemand die projectleider is in verbeterprojecten. Diegene analyseert een proces in de organisatie, waarna er wordt gekeken naar oorzaken, en de beste oplossing wordt geïmplementeerd en geborgd.

  Hoe lang duurt een Green Belt opleiding?

  De volwaardige Green Belt opleiding van Lean Six Sigma Groep duurt 7 dagen. Het is ook mogelijk de Lean Six Sigma Green Belt bootcamp te volgen van 5 dagen.

  Wat is het niveau van Green Belt?

  Het niveau van de Lean Six Sigma Green Belt training is vergelijkbaar met HBO-niveau. Het is geen vereiste om op voorhand van deze opleiding in Lean een vooropleiding gedaan te hebben.

  Wat kan je na de Lean Six Sigma Green Belt training?

  Na afloop van de Green Belt training ben je zelfstandig in staat verbeterprojecten in eigen omgeving uit te voeren. Als Green Belt werk je projectmatig aan verbeterinitiatieven; procesverbeteringen en veranderprocessen, binnen de organisatie. Hierbij wordt verwacht dat je als Green Belt een concrete en aantoonbare verbetering beoogt voor het verbeterinitiatief.

  Trainingsdata

  07 September 2023
  7 dagen
  Den Haag
  € 3.095,-
  11 September 2023
  7 dagen
  Amsterdam
  € 3.095,-
  25 September 2023
  7 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 3.095,-
  05 Oktober 2023
  7 dagen
  Zwolle
  € 3.095,-
  17 Oktober 2023
  7 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 3.095,-

  Onze Green Belt varianten

  LEAN SIX SIGMA
  7 dagen

  7-daagse variant waarbij theorie en praktijk samen kunnen worden toegepast.

  BOOTCAMP
  5 dagen

  5-daagse training waarbij alle theorie in een week langs komt.

  Vragen?

  Neem dan contact op met
  Boris Oudmaijer
  Lean Six Sigma Black Belt Consultant

  Certificering

  Lean Six Sigma Groep is door LCS, IASSC, CRKBO, NRTO en CEDEO geaccrediteerd.