fbpx

Lean Six Sigma Belts

De verschillende trainingsniveaus in Lean Six Sigma worden vaak genoemd naar de gekleurde banden die je bij oosterse vechtsporten kunt vinden. Denk aan de kwaliteiten van een Zwarte Band (Black Belt): erg getraind, ervaren, gedisciplineerd beheerst en ontvankelijk. Zo zijn er verschillende Lean Six Sigma Belts die hieronder worden toegelicht.

Lean Six Sigma Belts

Lean Six Sigma Yellow Belt

Yellow Belts

Medewerkers die basiskennis hebben van Lean Six Sigma en een introductietraining hebben gevolgd in de methodiek.

Meer informatie over onze Yellow Belt training.

Lean Six Sigma Orange Belt

Orange Belts

Medewerkers die in hun werk te maken krijgen met Lean Six Sigma en hierdoor kennis nodig hebben over de gebruikte tools en technieken. Als teamlid werken ze in een verbeterproject of voeren ze zelf kleine verbeteringen uit. Green Belts worden hierin getraind waarbij de meest gebruikte gereedschappen wordt uitgelegd en geoefend binnen de DMAIC basis.

Meer informatie over onze Orange Belt training.

Lean Six Sigma Green BeltGreen Belts

Afdelingsmanagers, projectleiders, medewerkers die werken aan procesverbetering, zowel als teamlid als in de rol van projectleider.

Green Belts worden getraind in het doorlopen van de DMAIC-cyclus met bijbehorende tools en technieken zoals Lean Tools, statistische toepassingen en Change management.

Een (Master) Black Belt zorgt voor deskundige begeleiding.

Meer informatie over onze Green Belt training.

Lean Six Sigma Black Belt

Black Belts

Projectmanagers, adviseurs, programmamanagers, afdelingsmanagers, engineers die projectleider of programmamanager zijn van een verbetertraject. Ze begeleiden Green Belts tijdens hun projecten en geven trainingen. Black Belts hebben de Lean Six Sigma technieken in de praktijk toegepast en hebben de nodige theoretische bagage op het gebied van Change Management, Policy deployment en data analyse.

Meer informatie over onze Black Belt opleiding.

Lean Six Sigma Master Black Belt

Master Black Belts

Programmamanager, trainer, coach en adviseur op het gebied van Lean Six Sigma. Een Master Black Belt heeft veel ervaring met de methodiek en kan deze uitdragen en organisaties hierin begeleiden. De Master Black Belt fungeert als coach voor Black Belts en het Senior Management van een bedrijf. Daarnaast zorgt deze ervoor dat Lean Six Sigma programma’s verbeteringen in lijn zijn met de strategische richting van een organisatie, zhttps://leansixsigmagroep.nl/trainingen/master-black-belt/odat een continue verbetercultuur ontstaat.

Meer informatie over onze Master Black Belt opleiding.

Bekijk de trainingspagina voor ons compleet trainingsoverzicht.