Lean en het nieuwe werken

20-06-2024 Geplaatst door Redactie

De omgeving waarin we wonen, werken en leven verandert. Wat vandaag nieuw is, is morgen achterhaald. ICT-ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Wensen van klanten, maar ook van medewerkers veranderen. Werken wordt steeds meer onafhankelijk van tijd en plaats. Organisaties worden daarbij uitgedaagd om mee te gaan met deze veranderingen. Termen als ‘flexibel organiseren’, ‘agile management’ en ‘adaptief vermogen’ komen we steeds vaker tegen.

Vele organisaties hebben een oplossing gevonden op deze veranderingen en hebben hun organisatie hierop aangepast. En met mooie resultaten. De Nederlandse top 5 van beste werkgevers bestaan vrijwel allen uit organisaties die ‘Het Nieuwe Werken’ hebben ingevoerd.

Maar… de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe werken gaat niet zomaar. Het gaat écht om diepgaande (organisatie)verandering en vergaande consequenties. En hiermee is de link met Lean (Six Sigma) snel gemaakt.

Wat is het? Een nieuwe manier van werken of oude wijn in nieuwe zakken?

Lean in combinatie met Het Nieuwe Werken is een vrij nieuw fenomeen. Terwijl het juist zo logisch is om deze met elkaar te verbinden. Het gaat er om dat medewerkers in hun kracht komen en dat er op resultaten gestuurd gaat worden. Locatie en tijd is minder relevant zolang de gewenste resultaten gerealiseerd worden. En dan gaat het dus niet enkel om laptops, tablets, smartphones of een iets te krap kantoor, maar vooral om veel vertrouwen te geven.

Wat is de link met Lean Six Sigma? En hoe voer ik het in?

Lean Six Sigma gaat over het organiseren van het werk. Daarbij staat het idee van elke dag een beetje beter centraal. Het Nieuwe Werken is een prachtige manier om Lean Six Sigma te implementeren en te verankeren in de organisatie.

En hoe voeren we het nu in, dat ‘Het Nieuwe Werken’?

Hiervoor is geen vaste blauwdruk of stappenplan. Elke organisatie en daarmee implementatie is uniek. Lean Six Sigma Groep heeft brede ervaring in het slaan van deze bruggen en het implementeren van Het Nieuwe Werken in combinatie met Lean Six Sigma. Daarbij starten we met het scherp krijgen van uw beeld op Het Nieuwe Werken. Deze wordt vertaald naar een concreet en realistisch veranderprogramma. Zo implementeren we Het Nieuwe Werken op een Leane efficiënte wijze.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie of een voorstel op maat kun je contact met ons opnemen per email of telefonisch met nummer 088-5326700.