Leanspiratie over succesvolle implementatie van Lean bij Lunet zorg

15-06-2024 Geplaatst door Redactie

Dinsdagmiddag 18 september ben je van harte welkom de Leanspiratie-sessie bij te wonen bij Lunet Zorg in Eindhoven. Onderwerp is de implementatie van Lean in de organisatie. Je kunt je aanmelden via deze e-mail link.

Lunet zorg ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. Ruim 2.700 cliënten van alle leeftijden rekenen op haar voor wonen en werk, dagbesteding en vrije tijd. Er werken 2.650 mensen in ruim 200 teams, waarvan het merendeel in het primair proces. In elk team lopen honderden dagelijkse processen.

Het is een flinke uitdaging om deze processen in goede banen te laten lopen. Lunet zorg zet daarom Lean Six Sigma in om processen te verbeteren.

Wat de klant wil

Beleidsadviseurs Ben van Asselt en Ilse Klerk vertellen: “Er wordt in de zorg veel gesproken over Lean. Vaak gaat dit gepaard met termen als efficiency, doelmatigheid of slim en slank. Maar Lean is meer dan een set aan tools om efficiënter te werken. Het is een methodiek waarin, met gebruik van een stappenplan, goed gekeken wordt naar wat de klant wil en waar huidige verspillingen uit het proces gehaald kunnen worden.”

Tijdens de Leanspiratie-sessie kun je zien hoe zij Lean Six Sigma in de praktijk brengen.

Je kunt je aanmelden voor de Leanspiratie-sessie door een mail te sturen met naam, organisatie en aantal geinteresseerden. Je ontvangt dan begin september meer informatie over het event.