Lean Six Sigma tastbaar voor andere organisaties

16-06-2024 Geplaatst door Redactie

6000 (!) verschillende producten van vooral bloembollen maakt het bedrijf Moolenaar, gevestigd in Voorhout. Producten van Moolenaar zijn verkrijgbaar bij grote winkelketens in binnen en buitenland. Om dit logistieke en productie proces met al die producten goed te laten verlopen is een grote uitdaging. Tijdens de Leanspiratie sessie gaf Moolenaar een kijkje in de keuken.

Op Woensdag 6 december vond de Leanspiratie bijeenkomst plaats bij Moolenaar. Daarbij gaven door Lean Six Sigma Groep opgeleide Green Belts inzicht in de projecten die ze hebben uitgevoerd. Best spannend omdat ze hiermee anderen laten zien wat niet optimaal functioneerde. En hoe ze vervolgens met Lean Six Sigma verbeterslagen maakten. Deze projecten gingen over fouten in productie, informatiestromen en het kwaliteitszorgsysteem. Daarnaast nam Ian Rasmussen, Chief Operating Officer van Moolenaar nam ons mee in hoe de organisatie zich continue verbetert. De bijeenkomst eindigde met een rondleiding door het bedrijf.

Diverse pluimage

Voor de deelnemers die zich hadden opgegeven voor de Leanspiratiesessie was het een boeiende bijeenkomst. Allen waren oud-cursisten of relaties die zelf ook bezig zijn met verbeteren van hun organisatie. Ze kwamen daarbij uit verschillende sectoren waaronder: banken, gemeenten, ziekenhuizen, overheid en productiebedrijven. Deze mix maakt een Leanspiratie bijeenkomst interessant en waardevol. Immers leren we veel van het zien van de successen en lessen van andere organisaties. Daarbij werd waardevolle feedback gegeven waar ook Moolenaar wat aan heeft.

Leanspiratie

Lean Six Sigma Groep organiseert een aantal keer per jaar bedrijfsbezoeken en is daarbij altijd op zoek naar interessante organisaties om te bezichtigen. Mocht je een suggestie hebben voor een bedrijfsbezoek, neem dan gerust contact met ons op!