Hanzehogeschool Groningen wordt steeds leaner

20-06-2024 Geplaatst door Redactie

Medewerkers van Financieel Economische Zaken (FEZ) en vooral van Informatisering van de Hanzehogeschool Groningen mochten woensdag 19 juli na een aantal maanden trainen en oefenen hun Lean Six Sigma certificaten in ontvangst nemen. Het ging hierbij om meerdere Green Belt (projectleiders) en één Black Belt (expert) certificeringen. Met deze certificering tonen de afdelingen in kwestie aan efficiënter en klantgerichter te kunnen gaan opereren.

De Hanzehogeschool investeert constant in het verder professionaliseren van de stafdiensten. Lean Six Sigma is een methode die veel gebruikt wordt voor kwaliteits- en efficiëntieverbetering. Vooral in procesmatige afdelingen als financiën en informatisering zijn deze verbeterslagen tegenwoordig cruciaal.

In samenwerking met de IT Academy organiseerde Lean Six Sigma Groep vanaf januari van dit jaar trainingen voor de medewerkers van de Hanzehogeschool. Na meerdere trainingsdagen gingen een aantal deelnemers aan de slag met een praktijkopdracht. Anderen volgden alleen een theoriedeel. Zowel het theorie- als het praktijkdeel werden bovengemiddeld afgesloten en dit werd tijdens de uitreiking feestelijk gevierd. De verschillende teamleden hebben nu de gereedschappen om hun klanten nog beter te bedienen door zoveel mogelijk onnodige processen te schrappen en zo dus ‘leaner’ te opereren.