fbpx

Wat is een Green Belt training?

Een Green Belt training is de opleiding die je leert om projectleider van verbeterprojecten te worden. Je leert hierbij om processen te verbeteren met Lean tools en technieken. Het is ook de eerste van drie stappen om een gecertificeerde Green Belt te worden. Daarna doe je een verbeterproject (je praktijkopdracht) waarin je de theorie in praktijk brengt en je doet een Green Belt examen.
Je kunt er ook voor kiezen alleen de training te doen of de training en het examen.

De Greenbelt training duurt bij Lean Six Sigma Groep

 • 5 achtereenvolgende dagen (waarbij je de zogenaamde bootcamp doet), of
 • 7 dagen (onze reguliere opleiding), gegeven in drie blokken van 2-3 dagen met daartussen de ruimte om aan je praktijkopdracht te werken.


Wat leer je in de Green Belt training?

De basis van onze greenbelt training bestaat uit het aanleren van een gefaseerde aanpak om van probleem naar grondoorzaak naar oplossing te komen. Vaak wordt hiervoor de DMAIC aanpak gekozen (Define, Measure, Analyze, Improve en Control). In iedere fase zijn er een aantal tools en je leert bij ons hoe je het beste de tools kiest en gebruikt. Dat doen we aan de hand van simulaties en oefeningen.

Bij het kiezen van de simulatie en de oefenvormen proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij het type organisatie waar je werkt.

Een Greenbelt is in staat binnen zijn of haar organisatie een probleem aan te pakken samen met de mensen uit t proces. Op die manier wordt de oplossing breed gedragen. Je leert daarom ook een aantal belangrijke zaken die te maken hebben met verander management. Zonder verandering is er namelijk geen verbetering.

Wil je meer weten over het volgend van een Green Belt training en wat je mogelijkheden zijn? Kijk dan op de Green Belt trainingspagina!

Green Belt Training banner

  Aan de slag als Lean Six Sigma-professional?


  Lean Six Sigma is als methode bewezen effectief bij het verbeteren van bedrijfsprocessen. Daarom is er een veelvoud aan Lean Six Sigma-loopbaantrajecten beschikbaar. Een exponentieel groeiend aantal bedrijven wil een breed scala aan functies laten vervullen door kandidaten die bedreven zijn in het toepassen van de principes van Lean Six Sigma.

  Werkgevers als Tesla, Grolsch, KVK, Stedin, Teva Pharmaceuticals, ING en Volkswagen zijn actief op zoek naar professionals met Lean Six Sigma certificering om een ​​verscheidenheid aan functies te vervullen, zoals

  • Lean Six Sigma-adviseur

  • Lead Manufacturing Engineer

  • Lean Manager logistiek

  • Continuous improvement manager

  • Change agent

  • Quality Engineer

  • Directeur, Performance Excellence

  Neem nu contact op!

  Wil jij aan de slag gaan met Lean Six Sigma maar weet je nog niet precies hoe? Heb je vragen of wil je je doelen of plan bespreken? Neem contact op met een van onze enthousiaste (Master) Black Belts voor een gratis adviesgesprek. Wij helpen je graag!