Wat is een Green Belt training?

Een Green Belt training is de opleiding die je leert om projectleider van verbeterprojecten te worden. Je leert hierbij om processen te verbeteren met Lean tools en technieken. Het is ook de eerste van drie stappen om een gecertificeerde Green Belt te worden. Daarna doe je een verbeterproject (je praktijkopdracht) waarin je de theorie in praktijk brengt en je doet een Green Belt examen.
Je kunt er ook voor kiezen alleen de training te doen of de training en het examen.

De Greenbelt training duurt bij Lean Six Sigma Groep

  • 5 achtereenvolgende dagen (waarbij je de zogenaamde bootcamp doet), of
  • 7 dagen (onze reguliere opleiding), gegeven in drie blokken van 2-3 dagen met daartussen de ruimte om aan je praktijkopdracht te werken.


Wat leer je in de Green Belt training?

De basis van onze greenbelt training bestaat uit het aanleren van een gefaseerde aanpak om van probleem naar grondoorzaak naar oplossing te komen. Vaak wordt hiervoor de DMAIC aanpak gekozen (Define, Measure, Analyze, Improve en Control). In iedere fase zijn er een aantal tools en je leert bij ons hoe je het beste de tools kiest en gebruikt. Dat doen we aan de hand van simulaties en oefeningen.

Bij het kiezen van de simulatie en de oefenvormen proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij het type organisatie waar je werkt.

Een Greenbelt is in staat binnen zijn of haar organisatie een probleem aan te pakken samen met de mensen uit t proces. Op die manier wordt de oplossing breed gedragen. Je leert daarom ook een aantal belangrijke zaken die te maken hebben met verander management. Zonder verandering is er namelijk geen verbetering.

Wil je meer weten over het volgend van een Green Belt training en wat je mogelijkheden zijn? Kijk dan op de Green Belt trainingspagina!

Green Belt Training banner