fbpx

Van visie naar resultaat met de Lean Six Sigma Groep

16-07-2024 Geplaatst door Redactie

Van visie naar resultaat – Lean Six Sigma Groep is opgericht om organisaties te begeleiden in het invoeren van de Lean Six Sigma methodiekLean Six Sigma gaat over het ‘leren verbeteren’ ofwel continu verbeteren en hierbij zien we eigenlijk altijd een bovenstroom ofwel harde kant en een onderstroom of zachte kant. De bovenstroom gaat over inhoud, processen, tools en technieken. De zachte kant is eigenlijk veel interessanter en gaat over hoe mensen met elkaar werken aan de doelen van de organisatie. Hoe mensen met elkaar samenwerken, of juist niet en hoe om te gaan met weerstand om doelen te bereiken. Lean is op dit moment vooral bekend om de tools en technieken en wordt daardoor eigenlijk kleiner gemaakt dan het is. Juist de combinatie van boven- en onderstroom maakt het zo boeiend en elke keer weer anders.

De expertise van de Lean Six Sigma Groep

Als Lean Six Sigma Groep zijn we vaak bezig om de visie van de organisatie helder te krijgen en van daaruit de stappen hoe deze te concretiseren. Ofwel wat is er nodig om van visie en het gewenste resultaat te komen. Het resultaat dat toegevoegde waarde heeft voor de klant en waar de organisatie zijn bestaansrecht aan ontleend. We zetten dit vaak uit in een ontwikkel- of veranderkaart waarbij we in jaarringen de stappen van nu naar de visie helder maken. Hier werken we met KPI’s en operationeel management om verbeteringen te koppelen aan daar waar de organisatie naar toe wil.

Het goed ‘schaken’ op onder- en bovenstroom is ons vak, en onze jarenlange ervaring leert dat juist de onderstroom de meeste aandacht nodig heeft. Inmiddels is het daarom ook onze expertise met onze ervaren Lean Six Sigma trainers.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie of een voorstel op maat kunt u contact met ons opnemen per email info@leansixsigmagroep.nl of telefonisch met nummer 088-5326700.