Green Belt to Black Belt Lean Agile training

Met een Agile aanpak verbetertrajecten begeleiden en implementeren
€ 3.695,- 8 dagen
Inclusief :
Trainingsmateriaal, Catering, 2 coachingsmomenten en Certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (vraag naar de voorwaarden voor BTW-vrijstelling), Praktijk Certificering en Examen


  Vul je gegevens in

  Je naam
  Je telefoonnummer
  Je e-mail adres

  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  Wil je verbeteringen begeleiden en implementeren, dit combineren met een Agile projectaanpak, en heb je (onlangs) je Green Belt opleiding afgerond? Dan is de Green Belt to Black Belt Lean Agile training voor jou!

  Voor wie is de Green Belt to Black Belt Lean Agile training bedoeld?

  Met deze Lean Agile training gaan we verschillende werkwijzes met elkaar combineren. Lean gaat met name over procesverbetering, en is een filosofie hoe dit in een organisatie te doen. Uiteindelijk omvat het de complete cultuur van een organisatie.

  Agile werken gaat over wendbaarheid, is meer gericht op een projectorganisatie maar heeft dezelfde achtergrond en principes als Lean. Gecombineerd kunnen ze in alle werkomgevingen/organisaties toegepast worden.

  Je hebt je Lean Six Sigma Green Belt training afgerond en ervaring opgedaan in het optimaliseren van processen als Green Belt projectleider. Tevens heb je affiniteit met Agile Scrum. Nu ben je toe aan de volgende fase van je Lean kennis en wil je je ontwikkelen tot Black Belt.
  Dat kan met onze Lean Agile Green to Black Belt opleiding waarin binnen 8 dagen je kennis van Lean wordt verdiept, en gecombineerd met het Agile gedachtengoed. Tevens leer je tijdens de training hoe je Green Belts uit je organisatie kunt coachen en hoe je hen kunt begeleiden in Agile en Scrum.

  Duur van de GB2BB Lean Agile training

  De opleiding duurt 8 dagen en is verdeeld over 4 blokken. De totale lestijd bedraagt 64 uur. De trainingstijden zijn van 09:00 tot 17:00 uur. Voor elk van de blokken bereid je je voor. Je moet rekening houden met ongeveer 4 uur voorbereiding per blok, dus 16 uur in totaal. Het gaat hierbij om het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk te brengen. Na de opleiding volgt het examen. Dit duurt 3 uur. Voorbereidingstijden op het examen wisselt per deelnemer. Onze ervaring leert ons dat de meeste deelnemers ongeveer 20 uur voorbereiding nodig hebben. Het examenmateriaal bestaat uit zowel het Green Belt als het Lean Agile Green Belt to Black Belt materiaal.

  Inhoud training

  Net als onze andere trainingen, bestaat de Lean Agile Green to Black Belt opleiding  uit een combinatie van theorie en toepassen in de praktijk. Na afloop van de opleiding ben je in staat om zelf  Lean verbeterprojecten te initiëren binnen je organisatie en verbeterprogramma’s op een Agile manier te begeleiden. Kortom, een intensieve en praktische opleiding die je direct in je eigen werkomgeving kunt toepassen. In hoofdlijnen ziet het programma er als volgt uit:

  Voorbereidingsopdracht: ‘Portfolio Lean Six Sigma Green Belt’

  Blok 1:

  • Masterclass Policy Deployment; Deze verdiepingsmodule gaat over programma management en Lean Six Sigma Policy Deployments. Hierbij staat de vraag ‘Hoe rollen we proces verbeteren uit in organisaties en wat komt hier bij kijken?’ centraal. Dit blok is zo ingestoken dat stapsgewijs een verbeterprogramma wordt opgezet voor de eigen organisatie. We behandelen technieken als Scrum, Lean Leiderschap, OGSM en de veranderkaart.

  Voorbereidingsopdracht ‘Maak een veranderkaart voor de eigen organisatie

  Blok 2:

  • Achtergrond Agile en Scrum
  • Leren van een projectmatige manier van werken waarmee je snel resultaat boekt
  • Ontdekken van de combinatie met Lean management aan de hand van praktijk cases
  • Agile coaching
  • Zelforganisatie

  Voorbereidingsopdracht ‘Data collectie en analyse

  Blok 3:

  • Masterclass Advanced Lean; Lean biedt vele technieken om zelfs de meest weerbarstige processen te analyseren en verbeteren. Tijdens deze module gaan we hierop in. Hierbij bespreken we onder andere hoe met behulp van Value Stream Mapping processen geanalyseerd kunnen worden.

  Voorbereidingsopdracht ‘Future State Value Stream Map voor een eigen proces

  Blok 4:

  • Masterclass Black Belt; Als Black Belt begeleid je projecten van Green Belts. Begeleiden van projecten of coaching is een kunde op zichzelf, maar wel één die geleerd kan worden. Op basis van de coachingsKata leren we deelnemers om Green Belts te coachen.
  • Tijdens de laatste deel van dit blok zal de examenvoorbereiding centraal staan.

  Na de opleiding volgt het examen.

  Green Belt to Black Belt Agile training

  Varianten

  Er zijn verschillende routes om van Green Belt naar Black Belt toe te gaan.

  We bieden drie varianten aan:

  • De 10-daagse variant Lean Agile Six Sigma Black Belt is onze meest complete training en raden we aan voor de meeste deelnemers. In 10 dagen volgt een verdieping van de Lean Agile en Six Sigma methode. We besteden veel tijd aan eigen ervaringen en projecten van de deelnemer.
  • De 8-daagse Lean Agile Black Belt, waarin je de twee optionele Six Sigma dagen overslaat. We besteden naast Lean veel aandacht aan Scrum en Agile sturen in het proces.
  • De 8-daagse Lean Six Sigma Black Belt, waarin je de twee optionele Lean Agile dagen overslaat. We besteden veel aandacht aan het analyseren van de data m.b.t. de statistiek en het gebruik van Minitab.

  Certificaat Green Belt to Black Belt Lean Agile training

  Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname. Het is ook mogelijk om gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Black Belt. Om dit te bereiken moet je voldoen aan de volgende eisen:

  1. Het certificaat van deelname: Deze behaal je door de volledige training te volgen.
  2. Theorie examen: Kennis van de theorie toon je aan door het maken van een examen. Hierin worden alle onderdelen van de training getoetst. Het gaat hierbij om een examen dat bestaat uit multiple choice vragen en open vragen. Bij dit examen maak je gebruik van Minitab, een statistisch analysepakket dat behandelt is tijdens de Masterclass ‘Advanced Statistics’. Beschik je niet over Minitab, dan hebben we een laptop beschikbaar waarop het is geïnstalleerd. Dit examen duurt ongeveer een dagdeel.
  3. Twee praktijkopdrachten: Je voert twee Lean Six Sigma opdrachten uit in je organisatie. Deze projecten voer je zelfstandig uit. Hierbij gaat het erom dat je aantoont een proces te kunnen analyseren en verbeteringen kunt implementeren. Hierbij maak je gebruik van een door Lean Six Sigma Groep aangeleverde template. Je project wordt getoetst door een Master Black Belt van Lean Six Sigma Groep. Tijdens de training staan we stil bij de eisen van deze praktijkopdracht.

  Wanneer je kiest de training inclusief examen en certificering te volgen wordt er een meerprijs van €425,00 exclusief BTW in rekening gebracht. Een losse aankoop van het examen en de certificering bedraagt €250,00 exclusief BTW. Ga naar de Black Belt Examen pagina om je inschrijven voor het examen.​

  Internationaal erkend

  Lean Six Sigma Groep is door IASSC, ASQ, LCS en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoet Lean Six Sigma Groep aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd.

  Onze trainingen en certificaten zijn LCS geaccrediteerd. Bij afronding van training, examen en projecten ontvang je internationaal erkend certificaat van LCS en Lean Six Sigma Groep. LCS staat voor Lean Competency System. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. LCS is verbonden aan de Universiteit van Cardiff. Het LCS certificaat is internationaal erkend. Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan contact met ons op.​

  Ervaringen

  Bart Rinsma - Green Belt to Black Belt -

  Ondanks dat ik de Green Belt training ergens anders gedaan heb, sloot deze Green Belt to Black Belt training goed aan. De opleiding had twee duidelijke richtingen, namelijk Lean Six Sigma implementatie in de organisatie en hoe datagericht analyses te doen om zo gedegen verbeteringen door te voeren.
  Chris (de trainer) nam goed de tijd om door de stof heen te gaan, zodat we netjes door konden naar het volgende onderwerp als iedereen het begreep. Verder waren er goede voorbeelden en konden vragen goed beantwoord worden.
  De praktijk opdracht, zijn twee projecten die je zelf doet, met coachingssessies tussendoor. Ook hier nam Chris goed de tijd met constructieve opbouwende feed-back om verder te kunnen.

  Overall dus zeer goede ervaringen met Lean Six Sigma Groep (en Chris). Alles was netjes verzorgd en de theorie van de training werd praktisch uitgelegd en is goed toepasbaar in de praktijk!

  Bekijk alle reviews

  Trainingsdata

  04 September 2023
  8-10 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 3.695,-
  18 September 2023
  8-10 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 3.695,-
  06 November 2023
  8-10 dagen
  Den Haag
  € 3.695,-
  04 December 2023
  8-10 dagen
  Amsterdam
  € 3.695,-
  08 Januari 2024
  8-10 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 3.695,-

  Certificering

  Lean Six Sigma Groep is door LCS, IASSC, CRKBO, NRTO en CEDEO geaccrediteerd.