Green Belt Thuisstudie

Een praktische thuisstudie tot procesverbeteraar!
€ 1.000,- Thuisstudie + 1 praktijkdag
Inclusief :
Trainingsmateriaal, praktijkdag en een Certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (vraag naar de voorwaarden voor BTW-vrijstelling), Coachingsmomenten, Praktijkcertificering en Examen

Klantwaardering

9,3


  Vul je gegevens in

  Je naam
  Je telefoonnummer
  Je e-mail adres

  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  Flexibel Green Belt professional worden wanneer je wilt

  In deze unieke thuis studie Green Belt training kan je studeren in eigen tempo door de combinatie van e-learning en hybride trainingsdagen. Je ontwikkelt tijdens deze Green Belt training competenties om verbetertrajecten te leiden en veranderingen te borgen. Na afloop van de training ben je in staat om als projectleider verbeterprojecten binnen je organisatie uit te voeren. Kortom, een praktische opleiding die je direct in je eigen werkomgeving kunt toepassen.

  LSSG EN STAP-BUDGET
  Ontvang tot wel €1.000,- opleidingsbudget van de overheid via het STAP-budget. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode.

  Je leert in deze training hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren door problemen in processen op te sporen, te analyseren en te reduceren. Het gaat niet alleen om besparen maar ook om processen alleen datgene te laten doen waar de klant voor betaalt. De toegevoegde waarde voor de klant staat hierbij centraal. Met die visie vereenvoudig je processen en bereik je een grotere klanttevredenheid. Dit is essentieel voor iedereen in een organisatie!

  Green Belt STAP thuisstudie

  Voor wie is de Green Belt thuisstudie opleiding bedoeld?

  Deze thuisstudie is erop gericht je op te leiden tot Green Belt en werkt goed voor mensen die zelfstandig kunnen werken en in eigen tijd de opleiding willen volgen. In deze unieke opleiding heb je de flexibiliteit van het thuis studeren maar ook de praktische kant met de praktijkdag.

  De Green Belt opleiding is bedoeld voor (aankomende) projectleiders van verbeterprojecten, managers en adviseurs die aan de slag willen met Lean Agile en Six Sigma. Eigenlijk is het interessant voor iedereen die processen binnen organisaties wil verbeteren.

  Na afronding ben je als Green Belt zelfstandig in staat om een verbeterproject uit te voeren. Een Green Belt werkt projectmatig aan procesverbeteringen en veranderprocessen binnen de organisatie. Van een Green Belt wordt een concrete en aantoonbare verbetering verwacht. Voor deze Green Belt training is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is het niveau van deze training vergelijkbaar met HBO-niveau.

  Hoelang duurt de Green Belt thuisstudie opleiding?

  Dit is de thuisstudie variant van onze Green Belt training. Het bestuderen van de stof of het maken van opdrachten kun je in principe op elke gewenste locatie en moment doen. De lengte van de Green Belt thuisstudie is daarom ook variabel. Naar verwachting is de duur 7 tot 9 dagdelen en een praktijkdag.

  De praktijkdag zelf is van 09:00 – 17:00 uur en vindt plaats op de dag weergeven bij de aanmelding.

  Vier weken voor de praktijkdag ontvang je de inloggegevens voor het trainingsmateriaal.

  Wat leer je tijdens de training?

  Tijdens de trainingen krijg je een gereedschapskist vol met tools die je helpen om een groep mensen, afdeling of organisatie een flinke stap verder te helpen. Die tools werken in alle soorten organisaties en zijn van blijvende waarde. Ze helpen je niet alleen in je huidige baan, maar ook in het werk dat je misschien over een paar jaar wilt doen.

  De Green Belt training bestaat uit een combinatie van theorie en toepassen in de praktijk. We werken in de praktijkdag met voorbeelden en praktijksituaties van onszelf en van jou. Op die manier komt de theorie tot leven en kun je dit steeds beter plaatsen in je eigen situatie.

  Gedurende de training doorlopen we drie trechters: Van het gedefinieerde probleem gaan we via de gevonden oorzaken naar de beste oplossing. De trechters zijn gekoppeld aan de structuur van Lean Six Sigma. Deze bestaat uit de stappen Define, Measure, Analyse, Improve, Control (DMAIC).

  We werken in Lean Six Sigma via 5 project fasen naar 9 stappen output;


  Define

  1. Probleem
  2. De klant en de klantvraag
  3. De doelstelling en het Lean Projectplan


  Measure & Analyse

  4. Huidige proces
  5. Grondoorzaken


  Improve & Control en afsluiting

  6. Tegenmaatregelen
  7. Implementatieplan
  8. Geborgde resultaten
  9. Processturing en continu verbeteren

  Afsluiting met een praktijk dag


  In de training zullen we deze volgorde aanhouden en elk stuk theorie inleiden met een gerichte video.
  Daarna kun je zelf aan de slag met de theorie en de oefeningen die in het trainingsmateriaal worden aangeboden.
  Daarbij tref je dan ook voorbeelduitwerkingen aan om het geleerde te vertalen naar de praktijk.
  Met andere woorden, we doen het voor, daarna doen we het samen (via de oefeningen en de praktijkdag) en daarna kun je het zelf.

  Certificaat Green Belt Thuisstudie

  Lean Six Sigma Groep is door LCS, CRKBO, NRTO en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoen wij aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd.

  Na afronding van de Green Belt Thuisstudie ontvang je een LCS Lean Six Sigma Groep certificaat van deelname. Het is ook mogelijk om volledig praktijk gecertificeerd te worden als Green Belt. De volgende eisen gelden voor het behalen van een certificering:

  1. Het certificaat van deelname. Deze behaal je door de volledige training te volgen, opdrachten uit te voeren en aanwezig te zijn op de praktijkdag.
  2. Praktijkopdracht. Je voert, als projectleider van een verbeterteam, een Lean Six Sigma praktijkopdracht uit in een organisatie. Hierbij gaat het erom dat je aantoont dat je een proces kunt analyseren en verbeteringen kunt implementeren met een aantoonbaar resultaat. Het project wordt getoetst door een Black Belt van Lean Six Sigma Groep. Na het succesvol afronden van het project ontvang je een volwaardig LCS Lean Six Sigma Groep Green Belt Certificaat. Wil je gebruik maken van de praktijkcertificering na de Green Belt Thuisstudie, neem dan contact met ons op via info@leansixsigmagroep.nl.
  Ervaringen

  M. van Gaal - Green Belt -

  Goede training, veel van de dingen die ik in de praktijk al gebruikte, nu ook onderbouwd en uitgebreider kan toepassen. Ga zeker veel van de templates en de theorie verder toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden.

  Bekijk alle reviews >

  Trainingsdata

  04 augustus 2023
  1 dagen
  Den Haag
  € 1.000 excl btw
  03 oktober 2023
  1 dagen
  Amsterdam
  € 1.000 excl btw
  04 december 2023
  1 dagen
  Den Haag
  € 1.000 excl btw