Succesvol verbeteren en vernieuwen

Lean Six Sigma Groep is sinds 2012 actief in het aanbieden van trainingen, coaching en implementaties op het gebied van de Lean, Agile en Six Sigma methodiek. Wij helpen om verandering binnen organisaties mogelijk te maken, zodat klantentevredenheid stijgt en kostenreductie plaatsvind. Met een pragmatische aanpak op verschillende niveaus binnen organisaties trainen, certificeren, coachen en implementeren wij effectief Lean, Agile, Scrum en Six Sigma.

Iedere organisatie is uniek. Het werkend krijgen van verandering is daarom elke keer anders. Onze bedoeling is om organisaties echt te helpen om het verbeteren werkend te krijgen. Dit doen we met het credo voordoen, zelf doen en samen doen.

Wat is Lean, Six Sigma en Agile?

Wij helpen zelfstandigen, medewerkers en hele organisaties met de volledige theoretische en praktische kennis van Lean, Agile, Scrum en Six Sigma om daarmee succesvol verbeterprogramma’s te implementeren.

Processturing verbeteren kan met diverse principes. Het implementeren hiervan helpt organisaties effectiever werken. Alle methodes streven ernaar om vanuit de visie van een organisatie waarde te leveren voor de klant door een product of dienst te leveren. Maar wat zijn het eigenlijk voor methodes en waar komen ze vandaan? Welke sluit het beste aan bij jouw organisatie, bedrijf of situatie?

Bekijk alle artikelen

Wat zeggen onze cursisten over ons?

Benjamin Guichelaar - Green Belt

Het was een hele goede en fijne trainer. Hij nam goed de tijd om zaken uit te leggen en kwam met veel voorbeelden waardoor het gemakkelijk was jezelf de stof eigen te maken. Ik zou de Lean Six Sigma groep zeker aanraden aan andere collega’s die op zoek zijn naar een goede opleiding in dit vakgebied.

Huub van Iterson - Green Belt Bootcamp

De bootcamp had een fijn tempo waarbij wij het geluk hadden dat er een weekend tussen zat. Er was genoeg ruimte voor vragen zowel uit de eigen omgeving, als voor cursusonderwerpen. De hele bootcamp was praktijkgericht met mooie verhelderende anekdotes en filmpjes. Heel veel zin om er mee aan de slag te gaan!

Johan - Green Belt

Super training van een deskundige en enthousiaste trainer. Duidelijke uitleg met veel praktijkvoorbeelden. Ook voorbeelden uit de eigen organisatie worden besproken. Kortom een training die je moet volgen. Een training waar je echt iets van leert en kan gebruiken in de praktijk.

Mandy Los - Orange Belt

Het was een energieke training, de informatie die we kregen konden we gelijk oefenen door de praktische opdrachten die we met elkaar uitvoerden. Hierdoor bleef de informatie hangen en prikkelde het tot nadenken over de implicaties in eigen werk. Groepsgrootte was prettig, trainer enthousiast, helder en uitnodigend om actief mee te doen en vragen te stellen. Snacks e.d. goed verzorgd. Zeer positieve ervaring.

Nico de Vrij - Orange Belt

Ik vond de training erg sterk. De docenten stonden boven de materie en maakten de stof levend door het te illustreren met praktijkvoorbeelden. Zij waren goed in staat de stof op een heldere manier over te brengen. De praktische bruikbaarheid is groot. Aan het einde van de training ben je super gemotiveerd om het geleerde toe te passen in de eigen dagelijkse praktijk.

De training heeft mijn verwachtingen overtroffen.

Peter - Green Belt

Ontspannen training met voldoende tijd voor vragen.Daarnaast was het een goede locatie en lunch.Voorafgaand aan de training was ik aan het twijfelen of ik niet meer een lean opleiding moest volgen, maar na het eerste blok was duidelijk dat ik de juiste opleiding had geselecteerd.

Laatste nieuws

3 tips voor bij een stakeholderanalyse

Het managen van stakeholders is een soms onderschat en tegelijkertijd een belangrijk aspect van veranderen. Belanghebbenden kunnen verbetertrajecten maken of breken. Hierbij zijn drie waardevolle tips voor het managen van je stakeholders! Lees meer pijltje naar rechts

Lean in de zorg

Vaak hoor ik reacties als “Lean is niet toepasbaar in de zorg!” en “Lean is toch alleen iets voor de productie-industrie?”. Niets is minder waar. De Lean-filosofie kan prima gebruikt worden in de zorg. Overal in de zorg wordt hard en met een hart gewerkt en allemaal gaat dit met behulp van processen. Hoe Lean hierbij kan helpen, lees je hier! Lees meer pijltje naar rechts

Kanban bord bij een daily of dagstart

Het visueel maken van taken tijdens een daily of dagstart, brengt meer focus aan. Zo wordt de voortgang van deze taken inzichtelijk Lees meer pijltje naar rechts

Datamining: resultaten uit het verleden bieden een voorspelling voor de toekomst.

Datamining begint met het verzamelen van data, met als doel het vergroten van inzicht. Het draait om het doen van voorspellingen op basis van historische data. Lees meer pijltje naar rechts

SLIM-Subsidie: De subsidie gericht voor ideeën op leren en ontwikkelen

De SLIM-subsidie is een subsidieregeling om leren en ontwikkelen van medewerkers binnen een organisatie te stimuleren. Bedrijven kunnen vanaf 1 september 2022 een SLIM-subsidie van maximaal € 25.000,- aanvragen voor allerlei nieuwe ideeën gericht op leren en ontwikkelen. Lees meer pijltje naar rechts

Onze klanten & partners

Lunet Zorg
logo_afeer
logo_booking
logo_Carglass
logo_euro-caps
logo_feenstra
logo_Keamingk
logo_kubion
logo_LVNL
logo_Ministerie-BuZa
logo_nts-group