Wat kan je met een Green Belt training

Banner met mensen en tekst Wat kan je met een green belt training

Nadat je een Greenbelt training hebt gevolgd ben je bekend met de 5 fases van DMAIC en je weet wat de belangrijke aspecten zijn van verandermanagement. Daarnaast heb je ook kennisgemaakt met het Lean Agile managen van je dagelijkse processen zodat je ook langs die kant verbeteringen kunt gaan realiseren. Hoe nu verder?

Om je opgedane theoretische kennis in de praktijk te brengen is het een goed idee om binnen je organisatie een verbeterproject op te pakken samen met de mensen uit het proces. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten. Jij helpt de organisatie efficiënter te worden én je kunt hierdoor je Green Belt certificaat halen. Wellicht ga je nog meerdere verbeterprojecten op pakken als je eenmaal de smaak te pakken hebt. Je zult merken dat je steeds beter in staat bent om verspilling en variatie te identificeren. Ook zul je beter worden in het hanteren van de tools maar ook het faciliteren van workshops, Kaizens etcetera, binnen je project.

En natuurlijk is een Green Belt opleiding een verrijking voor je CV. De kennis van continu verbeteren is toepasbaar in alle branches en banen.

Sommige uitdagingen die je tegen komt zullen complexer zijn en de geleerde Green Belt tools blijken dan niet altijd toereikend. De tools en verdere aanpak die je dan nodig hebt vormen onderdeel van de vervolg training: Black Belt.

Wil je meer weten over het volgend van een Green Belt training en wat je mogelijkheden zijn? Kijk dan op de Green Belt trainingpagina en wellicht ook al voor de Black Belt opleiding op de Black Belt trainingpagina!