Lean Green Belt Bootcamp

Beheers de Lean filosofie binnen een paar dagen
€ 2.275,- 5 dagen
Inclusief :
Trainingsmateriaal, Catering, 2 Coachingsmomenten en Certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (vraag naar de voorwaarden voor BTW-vrijstelling), Praktijk certificering en Examen


  Vul je gegevens in

  Je naam
  Je telefoonnummer
  Je e-mail adres

  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  Leer verbeteringen begeleiden op Green Belt niveau

  Wil je verbeteringen begeleiden en implementeren, maar de stof binnen een kortere periode beheersen? Dan is de Lean Six Sigma Green Belt Bootcamp training geschikt voor je.

  Tijdens de Lean Six Sigma Green Belt Bootcamp training leer je hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren door problemen in processen op te sporen, te analyseren en te reduceren. Het gaat niet alleen om besparen maar ook om processen alleen datgene te laten doen waar de klant voor betaalt.

  We bekijken dit vanuit ‘de bedoeling’ van de klant en vertalen deze naar het proces. Omdat de toegevoegde waarde voor klanten centraal staat kun je een hogere klanttevredenheid bereiken en worden processen vereenvoudigd. Daarnaast ontwikkel je tijdens de Green Belt Bootcamp training competenties om verbetertrajecten te leiden en veranderingen te borgen. Na afloop van de training ben je in staat om als projectleider verbeterprojecten binnen je organisatie uit te voeren. Kortom, een praktische opleiding die je direct in je eigen werkomgeving kunt toepassen.

  “De bootcamp had een fijn tempo waarbij wij het geluk hadden dat er een weekend tussen zat. Er was genoeg ruimte voor vragen zowel uit de eigen omgeving, als voor cursusonderwerpen. De hele bootcamp was praktijkgericht met mooie verhelderende anekdotes en filmpjes. Heel veel zin om er mee aan de slag te gaan!”

  Doelgroep

  Projectleiders van verbeterprojecten, managers en adviseurs die aan de slag willen met Lean Six Sigma. Deze opleiding past het best bij deelnemers die in een zo kort mogelijke tijdspanne de stof tot zich willen nemen en zich daarbij realiseren dat er aanvullende opdrachten in de avond plaatsvinden. De training is op MBO+ niveau.

  Duur

  De duur van de opleiding is 5 dagen aaneengesloten met in totaal 40 uur les.
  De trainingstijden zijn van 09:00 – 17:00 uur.

  Houd er als deelnemer rekening mee dat er in de avonduren thuiswerk opdrachten volgen om zo het geleerde zoveel mogelijk te oefenen. Het gaat hierbij om ongeveer 2 uur werk per avond.

  Na afronding van de training kan een deelnemer het Green Belt examen volgen. De voorbereiding hierop wisselt per deelnemer. Wij gaan er vanuit dat er ongeveer 12 uur aan examenvoorbereiding nodig is om het examen succesvol af te ronden.

  Lean Six Sigma Bootcamp

  Programma

  De Green Belt training bestaat uit een combinatie van theorie en toepassen in de praktijk. We werken veel met voorbeelden en praktijksituaties van onszelf en ook van jou. Op die manier komt de theorie tot leven en kun je dit steeds beter plaatsen in je eigen situatie.

  Op hoofdlijnen ziet de inhoud van de training er als volgt uit:

  • Wat is Lean, wat is Six Sigma en hoe versterken deze methoden elkaar?
  • Doorlopen van het Six Sigma DMAIC stappenplan waarbij geleerd wordt om een verbeterproject uit te voeren:
   1. Define: wie is de klant, wat vindt hij belangrijk, welk proces hoort hierbij en hoe leggen we de uitkomsten vast?
   2. Measure: bepalen en uitvoeren van een meting, uitvoeren van een meetsysteem analyse, vaststellen van de grootte van het probleem.
   3. Analyse: bepalen veroorzakers van het probleem, data & proces analyse, vaststellen grootste veroorzakers.
   4. Improve: oplossingen zoeken voor de veroorzakers, selectie van de beste oplossing, implementeren van de oplossing in de praktijk.
   5. Control: borgen van de doorgevoerde oplossing, blijvende meting inrichten, bepalen resultaat.
  • Leer de verandering te begeleiden door draagvlak te creëren en verbeteringen te borgen in de organisatie.
  • Na de opleiding volgt het examen en plannen we een coaching gesprek om het verbeterproject op te zetten.

  Coaching tijdens de uitvoering van je eerste Green Belt project

  Bij de start van de training, ga je ook op zoek naar een verbeterproject en er mee aan de slag. Dit project is voor de training niet verplicht, maar we raden dit wel aan. Hiermee laat je zien dat je de tools en technieken beheerst. Daarnaast is het succesvol afronden van een Lean Six Sigma project onderdeel van de certificering. Je wordt tijdens de uitvoering van het project gecoacht door één van onze ervaren Black Belts. Hierbij bieden we je twee coaching momenten kostenloos aan. Het gaat hierbij om coaching via de telefoon, Skype, mail of waar de agenda het toe laat op locatie.

  Toegang tot je eigen Lean Six Sigma netwerk

  Als je onze Lean Six Sigma Green Belt training hebt gevolgd, word je uitgenodigd voor onze Leanspiratie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten delen (oud-)deelnemers van onze opleidingen hun ervaring met verbetertrajecten, is er mogelijkheid om te netwerken en nog veel meer. Kortom, je krijgt de mogelijkheid om je eigen Lean Six Sigma netwerk op- of verder uit te bouwen.

  Wilt je je direct inschrijven voor de Green Belt Bootcamp training? In de trainingsagenda vind je de mogelijkheden. Maar neem gerust contact met ons op als een andere datum of locatie je beter uitkomt. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

  Incompany Green Belt training

  Naast de open training waar je je als individuele deelnemer voor inschrijft, is het ook mogelijk om voor je organisatie een op maat gesneden Incompany training op te stellen.

  Wil je weten hoe anderen de Green Belt training hebben ervaren? Klik dan hier.

  Voor meer informatie over het programma en de trainers kunt je hieronder brochure downloaden.

  Certificaat Lean Green Belt Bootcamp

  Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname. Om volwaardig gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Green Belt moet je voldoen aan de volgende vereisten:

  1. Het certificaat van deelname: deze heb je behaald door de volledige training te volgen.
  2. Het theorie examen: kennis van de theorie toon je aan door het maken van een examen. Hierin worden alle onderdelen van de training getoetst. Het gaat hierbij om een examen dat bestaat uit multiple choice vragen en open vragen.
  3. De praktijk opdracht: je voert een Lean Six Sigma opdracht uit in je organisatie. Dit project voer je zelfstandig uit. Hierbij gaat het erom dat je aantoont een proces te kunnen analyseren en dat je verbeteringen kunt implementeren. Je maakt gebruik van een door Lean Six Sigma Groep aangeleverde template. Je project wordt getoetst door een Master Black Belt van Lean Six Sigma Groep.

  Wanneer je ervoor kiest om de training inclusief examen en certificering te volgen wordt er een meerprijs van €200,00 exclusief BTW in rekening gebracht. Een losse aankoop van het examen en de certificering bedraagt €350,00 exclusief BTW. Ga naar de Green Belt Examen pagina om je in te schrijven voor het examen.

  Internationaal erkend

  Lean Six Sigma Groep is door IASSC, ASQ, LCS en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoet Lean Six Sigma Groep aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd.

  Onze trainingen en certificaten zijn LCS geaccrediteerd. Bij afronding van training, examen en projecten ontvang je internationaal erkend certificaat van LCS en Lean Six Sigma Groep. LCS staat voor Lean Competency System. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. LCS is verbonden aan de Universiteit van Cardiff. Het LCS certificaat is internationaal erkend. Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan contact met ons op.​

  Ervaringen

  Kristel Wijermars - Green Belt Bootcamp -

  De 5-daagse Green belt training gevolgd: een intensief bootcamp programma waarin veel stof wordt behandeld. Ward heeft veel kennis van zaken en het was erg plezierig hem als trainer te hebben.

  Bekijk alle reviews

  Trainingsdata

  07 September 2023
  7 dagen
  Den Haag
  € 3.095,-
  11 September 2023
  7 dagen
  Amsterdam
  € 3.095,-
  25 September 2023
  7 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 3.095,-
  05 Oktober 2023
  7 dagen
  Zwolle
  € 3.095,-
  17 Oktober 2023
  7 dagen
  Doorn/Utrecht
  € 3.095,-

  Onze Green Belt varianten

  Lean Six Sigma
  7 dagen

  7-daagse variant waarbij theorie en praktijk samen kunnen worden toegepast.

  Certificering

  Lean Six Sigma Groep is door LCS, IASSC, CRKBO, NRTO en CEDEO geaccrediteerd.