Black Belt training in Kaapstad, Zuid Afrika

Geplaatst op 2 april 2015 door Redactie

Unieke lokatie training – Er zijn maar weinig Nederlandse bedrijven die hun passies zowel prive als zakelijk kunnen combineren, en er ook nog een blijvend resultaat is. Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Sanne van der Zwan, 24 lentes jong en net afgestudeerd Technisch Bedrijfskundige. Zoals velen van ons kennen is er na je afstuderen een korte periode van opluchting, maar ook al snel een periode van : oh jeetje, en nu ? Opgroeien is voor mij een leuk maar spannend traject, waarin ondernemen centraal staat.
Lean en Six Sigma is gedurende mijn studie een van de methodes geweest waarin ik mijzelf kon thuisvinden. En dus ben ik bijna direct begonnen met de trainingen binnen Lean en Six Sigma.
Suzanne Meinen, een van de oprichters, is een gepassioneerde vrouw met een voorliefde voor Zuid-Afrika. En dit is binnen deze week ook zeer goed te merken. Van zowel een kleine wijntrip indien er ruimte is, als leerzame trainingen op een top locatie, alles is mogelijk. Maar natuurlijk staat er een ding centraal, en dat is de Black Belt training.

Het verloop van de Black Belt Training

Vanaf de eerste dag zat de sfeer er goed in en vond er een natuurlijke klik plaats tussen de deelnemers. Na een rustige opstart en kennismaking, begonnen de trainingen al snel.
Een van de fijnste dingen was dat deze zeer goed te volgen waren, er terug werd gekeken op de belangrijkste punten van de Green Belt training. De eerste twee dagen gingen vooral over de stof die hier op aansloot, en wat nou de persoonlijke kijk was op een Black Belt binnen Lean en Six Sigma. Hoe gek het ook klinkt, hierdoor plaats je je rol binnen Blackbelt voor je zelf nogmaals duidelijker. Ben ik iemand die veel waarde hecht aan cijfers, of is de samenwerking van mensen een stimulerende factor.

De sfeer binnen de groep werd met het uur dynamischer en leerzamer, waardoor de dagen voorbij vlogen. Ondanks dat ik gemiddeld 20 jaar jonger ben, is dit helemaal niet te merken. Door de gezonde discussies, evaluaties en vele oefeningen lijkt een dag maar een uur te duren.
Bijkomen van een trainingsdag is absoluut niet verkeerd, want vergeet niet je zit in Zuid-Afrika waar de zon zich regelmatig laat zien. Gedurende de week wordt je op een rustig tempo klaargestoomd voor het begeleiden van Green Belt trajecten, de bijbehorende statistiek en natuurlijk de toepasbaarheid van verschillende modellen. Een van de belangrijkste punten die hierin voorkomen is hoe deze theorieën worden vertaald in de praktijk.

Deze training is echt een van de meest bijzondere trainingen die ik nu al heb meegemaakt!

Unieke lokatie training!

Green Belt to Black Belt opleiding in Zuid Afrika