Lean Six Sigma Green Belt training Bootcamp Deluxe

Eén zomer slimmer
€ 3.495,- 5 dagen
Inclusief :
Hotelverblijf, Drankjes en hapjes tijdens de training, Ontbijt, Lunches, Trainingsmateriaal en Deelnamecertificaat
Exclusief :
BTW (BTW vrij mogelijk indien van toepassing), Praktijkcertificering en Examen

Klantwaardering

9,3


Vul je gegevens in

Je naam
Je telefoonnummer
Je e-mail adres

Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
Bekijk gerust onze privacyverklaring.

Waarom niet het nuttige met het aangename combineren? Leren en relaxen gaan soms goed samen. Nu de zomer toch anders dan anders is, bieden we een unieke combinatie van een Green Belt training in een 5-sterren hotel op het strand van Noordwijk aan zee. Leer verbeteringen begeleiden met Lean Six Sigma en geniet tegelijkertijd van een fantastische omgeving van hotel Huis ter Duin.

Doelgroep voor Green Belt zomer opleiding

Deze training is erop gericht je op te leiden tot Green Belt op een heerlijke en inspirerende locatie. Na afronding ben je als Green Belt zelfstandig in staat om een eerste verbeterproject uit te voeren. Een Green Belt werkt projectmatig aan procesverbeteringen en veranderprocessen binnen de organisatie. Van een Green Belt wordt een concrete en aantoonbare verbetering verwacht. Deze training is met name geschikt voor mensen die betrokken zijn bij verbeterprojecten, (potentiële) projectleiders van verbeterprojecten, accountants, controllers, (interne) consultants en procesverbeteraars. Voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is het niveau van deze training vergelijkbaar met HBO-niveau.

Duur van de opleiding

De duur van deze opleiding is 5 dagen achter elkaar. Na de training zult je in staat zijn om een Lean Six Sigma project uit te voeren. Het idee is dat we, behalve maandag, iedere dag om 8:30 ’s ochtends starten en tot half 3 aan de gang gaan. Daarna heb je alle tijd voor jezelf. Bijvoorbeeld om naar het strand te gaan of om de omgeving van Noordwijk te verkennen.

Inhoud van de training

Gedurende de training doorlopen we drie trechters: Van het gedefiniëerde probleem gaan we via de gevonden oorzaken naar de beste oplossing. De trechters zijn gekoppeld aan de structuur van Lean Six Sigma. Deze bestaat uit de stappen Define, Measure, Analyse, Improve, Control.

Introductie & Define (1 dag)

 • Introductie van Lean, Six Sigma en hoe versterken deze methoden elkaar.
 • Stap voor stap doorlopen van het Six Sigma stappenplan Define, Measure, Analyse, Improve & Control.
 • Define: Wie is de klant, wat vindt deze belangrijk en welk proces hoort hierbij?
 • Define: Het opstellen van een Lean Six Sigma project charter.
 • Toepassen hiervan in een case.
 • Introductie in toegepaste statistiek.

Measure & Analyse (2 dagen)

 • Measure: Operationaliseren van een verbeterproject.
 • Measure: concept meetsysteem analyse.
 • Measure: Vaststellen van de grootte van het probleem.
 • Analyse: Current state Value Stream Mapping.
 • Analyse: bepalen grootste veroorzakers van het probleem vanuit de VSM of meting.
 • Toepassen hiervan in een case.

Improve & Control en afsluiting (2 dagen)

 • Improve: Zoek oplossingen voor de veroorzakers van het probleem en selecteer de beste oplossing.
 • Improve: Future state Value Stream Mapping.
 • Improve: Pilot en implementeer de oplossing in de praktijk.
 • Control: Borgen van de doorgevoerde oplossing en valideren van het resultaat.

Locatie van training en overnachting

De opleiding wordt georganiseerd in het Grand Hotel Huis ter Duin. Een schitterend hotel in Noordwijk, waar ook het Nederlands elftal regelmatig verblijft en je in de zomerperiode een heerlijke week hebt waar we nut en plezier met elkaar combineren. Direct aan het strand en midden in de duinen.

De trainer

Remco Massaar, Lean Six Sigma Black Belt, is een ervaren trainer en consultant. Hij heeft al vele Green Belts opgeleid en op theoretisch gebied klaargestoomd voor het examen, onder andere bij grote financiële instellingen en zorgorganisaties. Daarnaast heeft Remco talloze Green Belts begeleid bij hun eerste project, met als resultaat een succesvolle implementatie. De gestructureerde manier waarop Remco met de cursisten werkt, wordt altijd erg op prijs gesteld.

 

Samenwerking met Huis ter Duin

Behalve dat de training voorziet in een verblijf tijdens de training, zijn er opties om het verblijf naar eigen wensen aan te vullen. Je kunt bijvoorbeeld een weekend voorafgaand of na de training bijboeken. Het verblijf kan ook samen met het gezin worden geboekt. Dan kunnen zij tijdens de training alvast heerlijk genieten van de vele mogelijkheden die het hotel te bieden heeft.

Nu inschrijven

Certificaat Lean Six Sigma Green Belt training Bootcamp Deluxe

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname. Om volwaardig gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Green Belt moet je voldoen aan de volgende vereisten:

 1. Het certificaat van deelname: deze heb je behaald door de volledige training te volgen.
 2. Het theorie examen: kennis van de theorie toon je aan door het maken van een examen. Hierin worden alle onderdelen van de training getoetst. Het gaat hierbij om een examen dat bestaat uit multiple choice vragen en open vragen.
 3. De praktijk opdracht: je voert een Lean Six Sigma opdracht uit in je organisatie. Dit project voer je zelfstandig uit. Hierbij gaat het erom dat je aantoont een proces te kunnen analyseren en dat je verbeteringen kunt implementeren. Je maakt gebruik van een door Lean Six Sigma Groep aangeleverde template. Je project wordt getoetst door een Master Black Belt van Lean Six Sigma Groep.

Wanneer je ervoor kiest om de training inclusief examen en certificering te volgen wordt er een meerprijs van €200,00 exclusief BTW in rekening gebracht. Een losse aankoop van het examen en de certificering bedraagt €250,00 exclusief BTW. Ga naar de Green Belt Examen pagina om je in te schrijven voor het examen.

Green Belt certificering

 

Internationaal erkend

Lean Six Sigma Groep is door IASSC, ASQ, LCS en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoet Lean Six Sigma Groep aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd.

Onze trainingen en certificaten zijn LCS geaccrediteerd. Bij afronding van training, examen en projecten ontvang je internationaal erkend certificaat van LCS en Lean Six Sigma Groep. LCS staat voor Lean Competency System. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. LCS is verbonden aan de Universiteit van Cardiff. Het LCS certificaat is internationaal erkend. Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan contact met ons op.​

Ervaringen

Ben van Schip - Green Belt

Ik vond het een goede training. De training is voor een ieder aan te bevelen, ook als Agile Coach. De training is inspirerend gegeven en heb veel geleerd. Kan het in mijn werkveld goed toepassen.

Trainingsdata

https://leansixsigmagroep.nl/wp-content/uploads/2020/06/image_rechts-1.png