Lean Agile training

Leer een verbeterproject te begeleiden met Lean en Agile
€ 2.795,- 7 dagen
Inclusief :
Trainingsmateriaal, Catering, 2 Coachingsmomenten en Certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (vraag naar de voorwaarden voor BTW-vrijstelling), Praktijk certificering en Examen

Klantwaardering

9,3


  Vul je gegevens in

  Je naam
  Je telefoonnummer
  Je e-mail adres

  Om je te ondersteunen bij jouw keuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen.
  Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, dit kun je elk moment weer intrekken.
  Bekijk gerust onze privacyverklaring.

  Leer verbeteringen begeleiden op Green Belt niveau

  Tijdens deze Lean Agile training leer je hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren door problemen in processen op te sporen, te analyseren en te reduceren. Het gaat niet alleen om besparen maar ook om processen alleen datgene te laten doen waar de klant voor betaalt. We bekijken dit vanuit ‘de bedoeling’ van de klant en vertalen deze naar het proces. Omdat de toegevoegde waarde voor klanten centraal staat kun je een hogere klanttevredenheid bereiken en worden processen vereenvoudigd.

  Daarnaast ontwikkel je tijdens de Lean Agile Green Belt training competenties om verbetertrajecten op een Agile manier te leiden en veranderingen te borgen. Na afloop van de training ben je in staat om als projectleider verbeterprojecten binnen je organisatie uit te voeren. Kortom, een praktische opleiding die je direct in je eigen werkomgeving kunt toepassen.

  Doelgroep

  Projectleiders van verbeterprojecten, managers en adviseurs die aan de slag willen met Lean en affiniteit hebben met Agile en Scrum. Voor deze training is geen vooropleiding vereist. De training is op MBO+ niveau.

  Duur van de Lean Agile Green Belt opleiding

  De duur van de 7-daagse training is 7 dagen of 56 uur, verdeeld over een periode van ongeveer drie maanden en 3 blokken. De trainingstijden zijn van 09:00 – 17:00 uur.

  Tussen elk van de opleidingsblokken zal gewerkt worden opdrachten. Deze nemen elk ongeveer een halve dag in beslag of 12 uur in totaal. De opdrachten zijn er vooral op gericht om in de eigen werkomgeving succesvol en praktisch aan de slag te gaan met een verbeterproject.

  Na afronding van de training kan een deelnemer het Lean Agile Green Belt examen volgen. De voorbereiding hierop wisselt per deelnemer. Wij gaan er vanuit dat er ongeveer 12 uur aan examenvoorbereiding nodig is om het examen succesvol af te ronden.

  Wat leer je tijdens de Green Belt opleiding?

  De Lean Agile training bestaat uit een combinatie van theorie en toepassen in de praktijk. We werken veel met voorbeelden en praktijksituaties van onszelf en van jou. Op die manier komt de theorie tot leven en kun je dit steeds beter plaatsen in je eigen situatie. Op hoofdlijnen ziet de inhoud er als volgt uit:

  Voorbereidingsopdracht: ‘Op zoek naar een verbeterproject

  Blok 1:

  • Introductie met in het bijzonder: Wat is Lean, Six Sigma en Agile? en hoe versterken deze methoden elkaar in het Lean Agile model?
  • Define: wie is de klant, wat vindt hij belangrijk, welk proces hoort hierbij en hoe leggen we de uitkomsten vast?

  Voorbereidingsopdracht: ‘Doorlopen van de Define fase voor het verbeterproject en het presenteren van de resultaten

  Blok 2:

  • Measure: bepalen en uitvoeren van een meting, uitvoeren van een meetsysteem analyse, vaststellen van de grootte van het probleem.

  Voorbereidingsopdracht ‘Uitvoeren van de Measure fase en daarbij presenteren van de nulmeting‘ (value stream map en proces meting).

  Blok 3:

  • Analyse: bepalen veroorzakers van het probleem, data & proces analyse, vaststellen grootste veroorzakers.
  • Improve: oplossingen zoeken voor de veroorzakers, selectie van de beste oplossing, implementeren van de oplossing in de praktijk.
  • Control: borgen van de doorgevoerde oplossing, blijvende meting inrichten, bepalen resultaat.
  • Leer de verandering te begeleiden door draagvlak te creëren en verbeteringen te borgen in de organisatie.
  • Examenvoorbereiding

  Na de opleiding volgt het examen en plannen we een coaching gesprek om het verbeterproject voort te zetten.

  Voorbereidingsopdracht ‘Uitvoeren van de Measure fase en daarbij presenteren van de nulmeting‘ (value stream map en proces meting).

  Blok 2:

  • Analyse: bepalen veroorzakers van het probleem, data & proces analyse, vaststellen grootste veroorzakers.
  • Improve: oplossingen zoeken voor de veroorzakers, selectie van de beste oplossing, implementeren van de oplossing in de praktijk met behulp van sprints.
  • Control: borgen van de doorgevoerde oplossing, blijvende meting inrichten, bepalen resultaat. Projectmatig werken met Scrum en Agile
  • Leer de verandering te begeleiden door draagvlak te creëren en verbeteringen te borgen in de organisatie.
  • Examenvoorbereiding

  Na de opleiding volgt het examen en plannen we een coaching gesprek om het verbeterproject voort te zetten.

  Varianten van de opleiding

  De Nederlandstalige Green Belt opleiding bieden we in 2 varianten aan:

  • De 7- daagse variant is onze meest complete training en raden we aan voor de meeste deelnemers. We leren deelnemer in 7 dagen de Lean Agile en Six Sigma methode te ervaren en doorleven. We besteden veel tijd aan eigen ervaringen en projecten van de deelnemer.
  • De 5-daagse bootcamp heeft de kortste doorlooptijd. Hierin behandelen we hetzelfde curriculum maar zijn er aanvullende opdrachten om aan te werken in de avond na iedere lesdag.

  Certificaat Lean Agile training

  Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname. Om volwaardig gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Green Belt moet je voldoen aan de volgende vereisten:

  1. Het certificaat van deelname: deze heb je behaald door de volledige training te volgen.
  2. Het theorie examen: kennis van de theorie toon je aan door het maken van een examen. Hierin worden alle onderdelen van de training getoetst. Het gaat hierbij om een examen dat bestaat uit multiple choice vragen en open vragen.
  3. De praktijk opdracht: je voert een Lean Six Sigma opdracht uit in je organisatie. Dit project voer je zelfstandig uit. Hierbij gaat het erom dat je aantoont een proces te kunnen analyseren en dat je verbeteringen kunt implementeren. Je maakt gebruik van een door Lean Six Sigma Groep aangeleverde template. Je project wordt getoetst door een Master Black Belt van Lean Six Sigma Groep.

  Wanneer je ervoor kiest om de training inclusief examen en certificering te volgen wordt er een meerprijs van €200,00 exclusief BTW in rekening gebracht. Een losse aankoop van het examen en de certificering bedraagt €250,00 exclusief BTW. Ga naar de Green Belt Examen pagina om je in te schrijven voor het examen.

  Lean Six Sigma Green Belts

  Internationaal erkend

  Lean Six Sigma Groep is door IASSCASQ, LCS en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoet Lean Six Sigma Groep aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd.

  Onze trainingen en certificaten zijn  LCS geaccrediteerd. Bij afronding van training, examen en projecten ontvang je internationaal erkend certificaat van LCS en Lean Six Sigma Groep. LCS staat voor Lean Competency System. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. LCS is verbonden aan de Universiteit van Cardiff. Het LCS certificaat is internationaal erkend. Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan contact met ons op.​

  Coaching tijdens de uitvoering van het eerste Lean Agile Green Belt project

  Bij de start van de training, ga je ook op zoek naar een verbeterproject en er mee aan de slag. Dit project is voor de training niet verplicht, maar we raden dit wel aan. Hiermee laat je zien dat je de tools en technieken beheerst. Daarnaast is het succesvol afronden van een Lean Agile project onderdeel van de certificering. Je wordt tijdens de uitvoering van het project gecoacht door één van onze ervaren Black Belts. Hierbij bieden we je twee coaching momenten kostenloos aan. Het gaat hierbij om coaching via de telefoon, Skype, mail of waar de agenda het toe laat op locatie.

  Ervaringen

  Benjamin Guichelaar - Green Belt -

  Het was een hele goede en fijne trainer. Hij nam goed de tijd om zaken uit te leggen en kwam met veel voorbeelden waardoor het gemakkelijk was jezelf de stof eigen te maken. Ik zou de Lean Six Sigma groep zeker aanraden aan andere collega’s die op zoek zijn naar een goede opleiding in dit vakgebied.

  Bekijk alle reviews >

  Trainingsdata

  31 januari 2022
  7 dagen
  Den Haag
  € 2.895 excl btw
  Green Belt English Training
  01 februari 2022
  7 dagen
  Amsterdam
  € 2.895 excl btw
  07 februari 2022
  5 dagen
  Eindhoven
  € 2.095 excl btw
  21 februari 2022
  7 dagen
  Leeuwarden
  € 2.895 excl btw
  24 maart 2022
  7 dagen
  Den Haag
  € 2.895 excl btw
  https://leansixsigmagroep.nl/wp-content/uploads/2020/06/image_rechts-1.png