Green Belt Black Belt Bootcamp

In korte tijd van Green naar Black Belt
€ 2.995,- 7 dagen
Inclusief :
Trainingsmateriaal, Catering, 2 Coachingsmomenten en Certificaat van deelname
Exclusief :
BTW (vraag naar de voorwaarden voor BTW-vrijstelling), Praktijk certificering en Examen

Klantwaardering

9,3

Wil je verbeteringen begeleiden en implementeren en heb je (onlangs) je Green Belt opleiding afgerond? Dan is de Green Belt Black Belt Bootcamp training voor jou.

Je hebt je Lean Six Sigma Green Belt of Lean Agile Green Belt training afgerond en ervaring opgedaan in het optimaliseren van processen als Green Belt projectleider. Nu ben je toe aan de volgende fase van je Lean Agile Six Sigma kennis en je wilt je ontwikkelen tot Black Belt.
Dat kan met onze Green to Black Belt Bootcamp waarin binnen 7 dagen zowel je kennis van statistiek of Agile als je Lean technieken worden uitgebreid en verdiept. Tevens leer je tijdens de training hoe je Green Belts uit je organisatie coacht en hoe je hen kunt begeleiden met statistiek of vanuit de Agile mindset.

Net als onze andere trainingen, bestaat de Green to Black Belt opleiding  uit een combinatie van theorie en toepassen in de praktijk. Na afloop van de opleiding ben je in staat om zelf Lean Six Sigma of Lean Agile verbeterprojecten te initiëren binnen je organisatie en verbeterprogramma’s te begeleiden waarin je Green Belts begeleidt. Kortom, een intensieve en praktische opleiding die je direct in je eigen werkomgeving kunt toepassen.

Doelgroep Lean Six Sigma Green Belt Black Belt Bootcamp

Je hebt je Lean Agile Green Belt of Lean Six Sigma Green Belt training afgerond en ervaring opgedaan in het optimaliseren van processen als Green Belt projectleider. Nu ben je toe aan de volgende fase en wil je je ontwikkelen tot Black Belt.

Duur van de Lean Six Sigma Green Belt Black Belt Bootcamp

De opleiding duurt 7 dagen en is verdeeld over 2 blokken. De totale lestijd bedraagt 56 uur. De trainingstijden zijn van 09:00 tot 17:00 uur. Voor elk van de blokken bereid je je voor. Je moet rekening houden met ongeveer 6 uur voorbereiding per blok, dus 12 uur in totaal. Het gaat hierbij om het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk te brengen. Na de opleiding volgt het examen. Dit duurt 3 uur. Voorbereidingstijden op het examen wisselt per deelnemer. Onze ervaring leert ons dat de meeste deelnemers ongeveer 20 uur voorbereiding nodig hebben. Het examenmateriaal bestaat uit zowel het Green Belt als het Green Belt to Black Belt materiaal.

Green Belt to Black Belt training

Programma Lean Six Sigma Green Belt Black Belt Bootcamp

Programma

Met onze Green to Black Belt Bootcamp opleiding worden, binnen 7 dagen, zowel je kennis van statistiek of Agile werken als je Lean Agile Six Sigma technieken uitgebreid en verdiept. Tevens leer je tijdens de training hoe je Green Belts uit je organisatie kunt coachen en hoe je hen kunt begeleiden met statistiek of Agile mindset.

In hoofdlijnen ziet het programma er als volgt uit:

Masterclass Policy Deployment en Operationeel Management; In deze verdiepingsmodule staat de vraag ‘Hoe rollen we proces verbeteren uit in organisaties en wat komt hierbij kijken?’ centraal. Dit blok is zo ingestoken dat stapsgewijs een verbeterprogramma wordt opgezet voor de eigen organisatie. We behandelen technieken als Scrum, Lean Leiderschap, OGSM en de veranderkaart.

Masterclass Advanced Six Sigma; Tijdens dit blok leert de deelnemer om data te analyseren volgens de Six Sigma methode. Hierbij wordt onder andere behandeld: Hypothese testen, procesprestatie analyse en meetsysteem analyse. Geen wollige statistiek maar concrete voorbeelden en toepassing. Daarbij maken we gebruik met Minitab.

Masterclass Advanced Lean; Lean biedt vele technieken om zelfs de meest weerbarstige processen te analyseren en verbeteren. Tijdens deze module gaan we hierop in. Hierbij bespreken we onder andere hoe met behulp van Value Stream Mapping processen geanalyseerd kunnen worden.

Achtergrond Agile en Scrum: Leren van een projectmatige manier van werken waarmee je snel resultaat boekt. Ontdekken van de combinatie met Lean management aan de hand van praktijk cases. Agile coaching. Zelforganisatie.

Masterclass Black Belt; Als Black Belt begeleid je projecten van Green Belts. Begeleiden van projecten of coaching is een kunde op zichzelf, maar wel één die geleerd kan worden. Op basis van de coachingsKata leren we deelnemers om Green Belts te coachen.

Tijdens de laatste deel van dit blok zal de examenvoorbereiding centraal staan. Na de opleiding volgt het theorie-examen.

Varianten

Deze opleiding bevat twee optionele modules: de Six Sigma module en de Agile module. Een van de twee moet gevolgd worden. Ze mogen ook beiden gevolgd worden. Hierdoor zijn er drie varianten om van Green Belt naar Black Belt toe te gaan. Ze zijn:

  • De 8-daagse Lean Six Sigma Black Belt opleiding, waarin je het Six Sigma blok volgt. We besteden daarin aandacht aan het analyseren van de data m.b.t. statistiek en het gebruik van Minitab.
  • De 8-daagse Lean Agile Black Belt opleiding, waarin je het Agile blok volgt. We besteden daarin aandacht aan Scrum en Agile en hoe dit binnen een organisatie kan worden opgeschaald met het Spotify model en SAfe.
  • De 10-daagse variant Lean Agile Six Sigma Black Belt is onze meest complete training. Hierin worden beide optionele modules gevolgd. In 10 dagen volgt een verdieping van de Lean Agile en Six Sigma methode. We besteden veel tijd aan eigen ervaringen en projecten van de deelnemer.

In de Bootcamp zal je de Lean Agile of Six Sigma variant in 7 dagen behandelen.

Toegang tot je eigen Lean Six Sigma netwerk

Als je onze Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt training hebt gevolgd, word je uitgenodigd voor onze Leanspiratie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten delen (oud-)deelnemers van onze training hun ervaring met verbetertrajecten, is er mogelijkheid om te netwerken en nog veel meer. Kortom, je krijgt de mogelijkheid om je eigen Lean Six Sigma netwerk op- of verder uit te bouwen.

Wil je je direct inschrijven voor de Green Belt to Black Belt training? In de trainingsagenda vind je de mogelijkheden. Maar neem gerust contact met ons op als een andere datum of locatie je beter uitkomt. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Certificaat Green Belt Black Belt Bootcamp

Na afloop van deze training ontvangt u een certificaat van deelname. Het is ook mogelijk om gecertificeerd te worden als Lean Six Sigma Black Belt. Om dit te bereiken dient u te voldoen aan de volgende eisen:

  1. Het certificaat van deelname: deze heb je behaald door de volledige training te volgen.
  2. Het theorie examen: kennis van de theorie toon je aan door het maken van een examen. Hierin worden alle onderdelen van de training getoetst. Het gaat hierbij om een examen dat bestaat uit multiple choice vragen en open vragen.
  3. De praktijk opdracht: je voert een Lean Six Sigma opdracht uit in je organisatie. Dit project voer je zelfstandig uit. Hierbij gaat het erom dat je aantoont een proces te kunnen analyseren en dat je verbeteringen kunt implementeren. Je maakt gebruik van een door Lean Six Sigma Groep aangeleverde template. Je project wordt getoetst door een Master Black Belt van Lean Six Sigma Groep.

Wanneer je ervoor kiest om de training inclusief examen en certificering te volgen wordt er een meerprijs van €200,00 exclusief BTW in rekening gebracht. Een losse aankoop van het examen en de certificering bedraagt €250,00 exclusief BTW. Ga naar de Black Belt Examen pagina om je in te schrijven voor het examen.

Internationaal erkend

Lean Six Sigma Groep is door IASSC, ASQ, LCS en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoet Lean Six Sigma Groep aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd.

Onze trainingen en certificaten zijn LCS geaccrediteerd. Bij afronding van training, examen en projecten ontvang je internationaal erkend certificaat van LCS en Lean Six Sigma Groep. LCS staat voor Lean Competency System. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. LCS is verbonden aan de Universiteit van Cardiff. Het LCS certificaat is internationaal erkend. Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan contact met ons op.​

Ervaringen

Rowdy Spits Warnars - Green Belt to Black Belt -

Ik heb bij de Lean Six Sigma Groep de Green Belt en de Green Belt to Black Belt training gevolgd. Het is de bevlogenheid van zowel Suzanne als Chris die er voor zorgt dat je automatisch de Lean Six Sigma filosofie omarmt. De duidelijke uitleg met sprekende voorbeelden en oefeningen maakt dat je meer van Lean Six Sigma wilt weten en bij de les blijft.
De Green Belt to Black Belt bootcamp heb ik gevolgd in Zuid Afrika. Dit is trainen met een vakantiegevoel. Een absolute aanrader!
Als je wilt verbeteren dan is de Lean Six Sigma Groep het adres voor gegarandeerd SUCCES!

Bekijk alle reviews >

Trainingsdata

04 november 2021
8 dagen
Amsterdam
€ 3.350 excl btw
29 november 2021
8 dagen
Den Haag
€ 3.350 excl btw
09 december 2021
8 dagen
Den Haag
€ 3.350 excl btw
24 januari 2022
8 dagen
Doorn/Utrecht
€ 3.350 excl btw
21 maart 2022
8 dagen
Amsterdam
€ 3.350 excl btw
https://leansixsigmagroep.nl/wp-content/uploads/2020/06/image_rechts-1.png