Leanspiratie event op woensdag 29 maart

Geplaatst op 8 maart 2017 door Suzanne Meinen

Leanspiratie door Lean Six Sigma Groep

De volgende Leanspiratie-bijeenkomst is een workshop Management van Motivatie op woensdag 29 maart tussen 17.30 uur en 20.00 uur. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd op ons kantoor aan de Regulusweg 11-5, in Den Haag.
Het goed motiveren van medewerkers is een belangrijk aspect van elke leidinggevende. Onderzoek toont aan dat ca 37%1 van de medewerkers een andere baan wil en dat ziet als mogelijkheid om gemotiveerd te blijven. En te hoge werkstress levert voor ca 33%1 een bijdrage aan het ziekteverzuim. Hoe stuur je je organisatie nu aan om hier effectief verbetering in te krijgen?

Claire de Haan en Peter de Bolster, netwerkpartners van Lean Six Sigma Groep, delen tijdens de workshop de laatste inzichten rondom motivatie. Middels een kort experiment en toelichting ervaar je zelf de werking van het aansturen van de mensen in jouw organisatie met de bewezen praktische aanpak ‘Management van motivatie’2. Resultaat; eigenaarschap en productiviteit nemen toe met ca 10% en het ziekte verzuim neemt af met ca 50%. Vragen die o.a. aan de orde komen zijn “hoe speelt motivatie voor jou”, “ben je je bewust van jouw effect op de motivatie van de ander” en “wat kun je er zelf aan doen.”

Programma:
• Inloop om 17:30 uur met koffie/thee
• Start presentatie 18.00 uur
• Afsluiting met een drankje

Het betreft een gratis bijeenkomst waarvoor je je kunt aanmelden voor 22 maart. Dit kan door een mail te sturen met je voor- en achternaam en mobiel nummer naar info@leansixsigmagroep.nl. Zorg dat je er snel bij bent, want het aantal plaatsen is beperkt.

1) Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, juni 2012 en december 2013.
2) Bron: Proefschrift Management van Motivatie, beschreven door Menno Mennes, juni 2016, Universiteit van Leiden.