Lean Six Sigma Groep op het ‘OHNW’ congres

Geplaatst op 14 september 2016 door Suzanne Meinen

Op donderdag 8 december geven onze trainers Suzanne Meinen en Chris Snellen van Vollenhoven een workshop op het ‘Over Het Nieuwe Werken’ congres in Veenendaal. De workshop zal gaan over het combineren van ‘het nieuwe werken’ met de Lean methode.

Het Nieuwe Werken

Om de uitdagingen van de steeds sneller veranderende wereld aan te kunnen, stappen steeds meer organisaties stappen over op (een vorm van) Het Nieuwe Werken. Maar de implementatie van HNW gaat niet zomaar. Het gaat écht om diepgaande verandering en het heeft grote consequenties. En hiermee is de link met Lean snel gemaakt. Want in de praktijk blijkt dat Lean (met een focus op gestandaardiseerde en geoptimaliseerde processen en handelingen) en HNW (met een focus op anders samenwerken, anders aansturen, meer eigen verantwoordelijkheid voor medewerkers) elkaar heel goed kunnen versterken.

Lean in combinatie met HNW

Lean in combinatie met HNW is een vrij nieuw fenomeen. Het gaat er om dat medewerkers in hun kracht komen en dat er op resultaten gestuurd wordt. Locatie en tijd zijn minder relevant zolang de gewenste resultaten gerealiseerd worden. En dan gaat het dus niet enkel om laptops, tablets, of een iets te krap kantoor, maar vooral om veel vertrouwen geven.

Workshop combinatie Lean en HNW

Een workshop over de kracht van de combinatie Lean en HNW. Op welke manier kunnen beide benaderingen van werken en organiseren elkaar versterken, waar zitten de eventuele spanningsvelden en wat zijn de ‘lessons learned’ als u Lean en HNW in een organisatie tegelijk wilt doorvoeren?

Meer informatie over dit congres is te vinden op http://congres.ohnw.nl